Kayseri Protokolünden 15 Temmuz Mesaji

Kayseri Protokolünden 15 Temmuz Mesaji

Kayseri protokolü; 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.



Baskan Büyükkiliç: "Allah bir daha böyle zor ve aci günleri yasatmasin"

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi, demokrasiyi, ülke huzuru ve güvenligini hedef alan ve millet ile devletin feraseti, cesareti, kararliligi ve mücadelesi neticesinde ise akamete ugrayan FETÖ’cü bir takim darbecilerin girisimlerine karsilik milletin zaferinin yil dönümü oldugunu belirterek, ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladi. Baskan Büyükkiliç, ülkenin ve devletin bekasi, milletin huzuru ve güvenligi noktasinda dünyada esine rastlanmayan ölçüde büyük bir mücadele ve bu ugurda her yastan, cinsiyetten, meslekten 251 sehit verildigini ifade ederek sunlari paylasti;

“Aziz vatanimiz, ülkemiz ve devletimizin bekasi, asil milletimizin huzuru ve güvenligi konusunda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, dünyada esine rastlanmaz bir mücadele, kararlilik, cesaret ortaya koyarak bu alçakligi akamete ugratan Türk milleti, devleti ile omuz omuza bu hayasizliga dur demistir. Bu ugurda ise aralarinda asker, polis, isçi, ögretmen, ögrenci, kadin erkek, genç yasli her kesimden 251 canini sehit vermistir. Bu vesile ile sehitlerimize de gazilerimize de minnet duyuyor, sehirlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de hayirli, saglikli uzun ömürler temenni ediyorum. Allah bir daha bizlere böyle zor ve aci günleri yasatmasin.”

Mesajinda, Türkiye’nin böylesine karanlik bir günden aydinliga çiktigini ve 15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutlandigini ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tarihten bugüne Müslüman Türk milletinin küllerinden dogdugunu, büyük kahramanliklar ve zorluklar yasadigini ve mücadelesini, azmini, kararliligini, cesaretini ve inancini yitirmeden nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdugunu vurgulayarak, “Müslüman Türk milleti, geçmisten bugüne türlü kahramanliklarla, türlü zorluklarla varligini sürdürmüs, karanliklardan aydinliga çikmis, küllerinden dogmus, mücadelesinden, azminden, kararliligindan, cesaretinden ve inancindan hiçbir kaybetmeden dünyaya kök salmis, medeniyetler, devletler kurmus, nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ni vücuda getirmistir. Bu anlayisla da vatani savunmustur. Bundan sonra da 15 Temmuz’da oldugu gibi vatanini savunacak ve gelecege yürüyecektir” diye konustu.

Büyükkiliç, mesajinin sonunda birik ve beraberlige deginerek, “Sanli tarihimizde ve türlü savaslarda, milleti ve devleti zor duruma düsüren afetlerde ve hain 15 Temmuz darbe girisimlerinde oldugu gibi bizleri ayakta tutan birlik ve beraberlik olmustur. Bizim olmazsa olmaz olarak gördügümüz birligimiz, beraberligimiz en önemli degerlerimizdendir ve bekamiz için gelecegimiz için varligimiz için ilaç niteligindedir. Bu duygu ve düsüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tekrardan kutluyor, sehit olan, gazi olan ve su an dimdik ayakta duran milletimize minnet duyuyor, yürekten tesekkürlerimi ve dualarimi sunuyorum” dedi.



Kayseri OSB Baskani Yalçin; 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Yalçin mesajinda; “Milletimiz, demokrasiyi ve milli iradeyi hiçe sayan hainlere imaniyla, inanciyla, yüregiyle karsi durmus, o karanlik gecenin sabahini aydinliga çevirmistir” dedi.

Yalçin mesajinda, “FETÖ/PDY terör örgütü, milli birlik ve beraberligimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef almis, ülkemizin bölünmez bütünlügünü parçalamaya yönelik hain bir girisimde bulunmustur. 15 Temmuz hain darbe girisiminin 7. yilinda; milletçe tek yürek olup esine az rastlanir bir kahramanlik destani yazmis olmanin onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.” ifadelerini kullandi. Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, mesajini söyle sürdürdü;

“Türk milletinin yeniden dirilisinin ve adeta sahlanisinin destani olan 15 Temmuz, tankin, topun, uçagin, modern silahlarin millet iradesinin karsisinda hiçbir sey ifade etmedigini ortaya koymustur.

Aziz milletimiz, FETÖ/PDY terör örgütünün hain girisimini güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmistir. Milletimiz, iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set olusturmus, ülkemizin birlik ve beraberligine ve istiklalimize kast eden hainlere geçit vermemistir. Milletimizin vatanini ne pahasina olursa olsun koruyacagini ve bu ugurda gözünü kirpmadan gazi ve sehit olabilecegini göstermistir. 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tek bir çagrisiyla havalimanlarinda, meydanlarda direnis için bir araya gelen kahramanlarimizin iman dolu yüregi, Türkiye Yüzyili’ni baslatan irade olmustur. Vatani, milleti ve devletinin bekasi ugrunda can veren aziz sehitlerimiz ve yine bu ugurda canini ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimizin kalbimizdeki yeriniz apayridir. Basta ‘Milli Irade’ mücadelesinin baskahramanlarindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum. 15 Temmuz’u unutmayacagimizi ve yine meydanlarda olacagimizi belirterek, sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Allah birligimizi ve dirligimizi daim etsin.”

Baskan Büyüksimitci: "Demokrasinin asil sahibinin halkin oldugu gerçegini bir kez daha gösteren o sanli geceyi unutmayacagiz"

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile bir açiklama yaparak, “Demokrasinin asil sahibinin halkin oldugu gerçegini bir kez daha gösteren o sanli geceyi unutmayacak, birlik, beraberlik ve bagimsizligimizdan geçmiste oldugu gibi gelecekte de taviz vermeyecegiz” dedi.

Baskan Büyüksimitci açiklamalarinda su ifadelere yer verdi;

"15 Temmuz gecesi vatanimizi, milletimizi, demokrasimizi ve gelecegimizi yok etmek isteyen FETÖ’ye bagli vatan hainleri, kallesçe bir darbe girisiminde bulunmuslardi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde Çanakkale ruhuyla o gece sokaga çikan Aziz Türk Milleti, demokrasimiz ve vatanimiz ugruna sehitlik mertebesine ulasmaktan bir an bile tereddüt etmeden bu girisimi bertaraf etmis, bu topraklar üzerinde oyun oynanmayacagini göstermisti. Demokrasimize yapilan bu alçak darbe girisimini tekrar lanetlerken, Türk is dünyasi olarak, azim ve kararlilikla çalismayi sürdürecegiz. Türkiye’nin dünyanin en büyük ekonomileri arasinda yerini almasini ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalisarak saglayacagiz. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe tesebbüsüne o gece kararlilikla karsi durdugumuz gibi, bundan sonra da tüm terör örgütlerine karsi devletimizin verdigi mücadelenin yaninda olacagiz. Bu vesile ile 15 Temmuz sehitlerimiz basta olmak üzere, tüm sehitlerimizi rahmetle ve sükranla yâd ediyoruz. Bu sanli direnis sürecinde gazilik mertebesine erisen kahramanlarimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Yedi düvele gögsünü siper ederek, bu aziz vatani yeniden vatan kilan necip milletimizi de sükranla ve saygiyla selamliyoruz.”

Baskan Özdogan: "Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermistir"

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Özdogan mesajinda; "Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermistir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek seyi hesaba katmadi; egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir! Bayragimizi indirtmeyelim, ezanimizi dindirtmeyelim” dedi.

“15 Temmuz hain darbe girisimi, ülkemizin tarihi boyunca yasadigi en büyük ihanetlerden birisidir” diyen Baskan Özdogan mesajinda su ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimiz Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlara inerek vatani her ne pahasina olursa olsun koruyacagini göstermistir. Kendilerine uzatilan silahlara karsi canini hiç düsünmeden siper eden, kahraman Türk milleti korkusuz tavri sayesinde hainleri püskürtmüstür. Tipki Kurtulus Savasi gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de sanli tarihimizin dönüm noktasi olmustur. Hakk’in rahmetine kavusan 249 sehidimiz ile 2 bin 193 gazimizin omuzlarinda yükselen aziz vatanimizi, gerek içte gerekse dista tüm ser odaklarina karsi kanimizin son damlasina kadar korumaya söz verdik.”

“Darbe girisimine izin vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Sehitleri unutulmasin” diyen Baskan Özdogan; “Milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birligi ve bütünlügüne karsi gerçeklestirilen hain darbe girisimini bir kez daha lanetliyor, vermis olduklari destansi mücadele sonrasi hayatini kaybeden sehitlerimize Allah’tan rahmet yakinlarina ve milletimize sabir, gazilerimize saglikli bir ömür diliyorum. Tüm sehitlerimizin Ruhu sad olsun.” diyerek sözlerini tamamladi.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayisiyla mesaj yayimladi. Rektör Karamustafa mesajinda, 15 Temmuz 2016’ta yasanan ve ülkemizin birligine, bütünlügüne ve demokrasisine yönelik hain darbe girisimini unutmadiklarini ve unutturmayacaklarini ifade etti.

15 Temmuz’un Türk Milletinin demokrasi tarihinde ve egemenliginde önemli bir milat olduguna dikkat çeken Rektör Karamustafa mesajinda su ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz hain darbe girisiminin üzerinden yedi yil gibi bir süre geçti. Ancak bu hain girisimin yasandigi o gece daha dün gibi zihnimizde tazeligini korumaktadir. Akillarini ve vicdanlarini dis mihraklara satmis, insanliklarini kaybetmis hainlerin, 15 Temmuz gecesi bu millete yaptigi kallesligi hiçbir zaman unutmadik ve unutturmayacagiz. Tarih boyunca hür ve bagimsiz yasamis bir millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman baska ülke ve güçlerin boyunduruguna girmemistir ve girmeyecektir. En zayif aninda dahi bir ve beraber olarak yeniden dogan Milletimiz, ülkemizi bölmeye, parçalamaya, yok etmeye çalisan düsmanlara ve hainlere gereken dersi vermis ve her daim verecektir de. 15 Temmuz gecesi güçlü tokadini FETÖ/PDY mensubu teröristlerin enselerine indiren Türk Milleti, sehitlerimizin kaniyla yogurulmus, ecdadimizdan miras bu vatan topraklarinda ebediyete kadar ay-yildizli bayragimizin dalgalanmaya ve ezanimiz okunmaya devam edecegini tüm dünyaya bir kez daha haykirmistir. 15 Temmuz gecesi Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile meydanlara çikan kahraman Milletimiz, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bagliligini tüm dünyaya bir kez daha göstermistir. Bulundugu bölgede güçlü ve lider bir ülke konumundaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda geliserek Türkiye Yüzyili hedeflerine saglam adimlarla ilerlemektedir. Milleti ile güçlü Devletimiz, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde gelecegin güçlü ve büyük Türkiye’sini insa edecektir. Yeter ki bir olalim, beraber olalim, birbirimize her zamankinden daha fazla sarilalim. Bir ve beraber oldugumuz müddetçe yenemeyecegiz zorluk ve üstesinden gelemeyecegimiz mesele yoktur. Her daim ögrenmeye ve yeniliklere açik bir sekilde 2023, 2053 ve 2071 hedef ve vizyon ilkelerini yakalamak için çok çalisacagiz ve üretecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle basta 15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere, tüm sehitlerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyoruz. Ruhlari sâd, mekânlari cennet olsun. Gazilerimize ise minnettariz. Bu necip Millet, 15 Temmuz gecesi canini hiçe sayarak kendisini tereddütsüz tanka, silaha ve bombaya siper eden kahramanlarimizi ve sergiledikleri fedakârligi asla unutmayacak ve unutturmayacaktir.”

Baskan Yalçin: "En büyük Türk Bayragini birlikte açalim"

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayimladi. Mesajinda, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çiktiginin altini çizen Baskan Yalçin, “Bu mücadele göstermistir ki Türk Milleti egemenligini kendisinden baska bir yere birakmadi, asla birakmayacak.” dedi.

Sehitleri rahmet, gazileri minnetle andiklarini ifade eden Baskan Yalçin, “Tarih boyunca nice badireler atlatan Türk Milleti, 15 Temmuz’da da vatanina, topragina ve bayragina sahip çikmis, egemenligine boyunduruk vurmak isteyenlere haddini bildirmistir. Cumhuriyetin 100. Yilinda ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonu ile gelecege güvenle bakmakta ve ileri milletler seviyesine dogru hizla ilerlemektedir. 15 Temmuz’un 7. yildönümünde sehitlerimizi rahmetle, basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere vatanina, bayragina ve ülkesine sahip çikan güvenlik güçlerimizi, vatandaslarimizi ve gazilerimizi minnetle aniyorum.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Baskan Yalçin, geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da dünyanin en büyük Türk Bayragi’nin Yamaç Parasütü Inis Alaninda açilacagini hatirlatti. Tüm vatandaslari 15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da düzenlenecek etkinlige davet eden Baskan Yalçin, “Erciyes Anadolu Holding tarafindan yapilan 3 bin 38 metrekare büyüklügü ile dünyanin en büyük Türk bayragini, belediyemizin organizasyonuyla Yamaç Parasütü Inis Alaninda açacagiz. Tüm hemsehrilerimizi bu etkinlige davet ediyorum” diye konustu.





Baskan Gülsoy: "Demokrasi ve kahramanlik destani olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varolusu ve dirilisidir"

Kayseri Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, 15 Temmuz ’Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayisiyla yaptigi açiklamada, “Millet olmanin asaletini, birlikteligini ve gücünü gösterdigimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Baskan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girisimi’nin 7. yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, "Milletimiz, büyük bir sagduyu ve kararlilikla 15 Temmuz 2016’daki girisimi engelleyerek devletine, dinene, bayragina, ezanina, iradesine, demokrasisine, gelecegine velhasil tüm kutsallarina ve degerlerine sahip çikmistir. Demokrasi ve kahramanlik destani olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varolusu ve dirilisidir. Milli iradeden baska hiçbir iradeyi tanimayan, ezelden beri hür yasamis ve hür yasayan ve kainatin sonuna kadar da hür yasayacak bir milletin varolusu, bir dirilisidir. 15 Temmuz yürekle yazilan bir destandir. 15 Temmuz, milletimiz için kahramanlik, özgürlük destaninin adidir. 15 Temmuz, devletin içine sizmis ihanet sebekesine, terör örgütlerine karsi bu milletin dirilis ve varolus hamlesidir. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberligimizin geçilmez oldugunu tüm dünyaya göstermistir. Tarihte birçok örnegine tanik oldugumuz bu direnis milli kimligimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz’u coskuyla kutlamaliyiz ve her daim uyanik olmaliyiz. “ ifadelerini kullandi. 15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazinacak bir demokrasi zaferi oldugunu belirten KTO Baskani Gülsoy; “15 Temmuz aksami sözde asker kiyafetli teröristler, bazi küresel güçlerin usaklari, efendilerinin talimatlari ile Gazi Meclisi, Cumhurbaskanligi Külliyesi’ni, Genelkurmay Baskanligini, Emniyet Genel Müdürlügü ve bagli teskilatlari, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satilmis ihanetine masa olduklarini göstermislerdir" seklinde konustu.

Kayseri’nin 15 Temmuz aksaminda devletinin, demokrasinin ve bagimsizligin yaninda oldugunun altini çizen Baskan Gülsoy, sözlerini söyle sürdürdü;

“15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gibi Kayseri’ de dimdik ayaktaydi. Devletinin yanindaydi. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydani’nda ’Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Gerçek vatanseverleri gördük. Kayserili her meslek mensubu darbe girisiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bagimsizliktan yana oldugunun altini gür bir sesle bir daha haykirdi. Bayragimiza, ezanimiza, devlet, kurumlarimiza, meclisimize ve dolayisiyla millet iradesine yapilan bu tesebbüse karsi halkimiz kahramanca ülkesini savunmus ve cani pahasina iradesine sahip çikmistir. Bu millet asla hürriyetinden ödün vermez. Büyük önder Kemal Atatürk’ün ’Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ sözü bu kalkismada da önemini göstermis Türk halki onurlu durusunu tüm dünyaya ilan etmistir. 15 Temmuz’un demokrasimiz ve milli birligimiz açisindan önemini bir daha kavramaliyiz ve asla siyasi bagnazlik içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Daha da güçlü bir Türkiye için uyanik olmaliyiz, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalismaliyiz, daha çok üretip daha çok satmaliyiz. Ticaretimize, ekonomimize daha çok odaklanmaliyiz. Yeni pazarlar bulmaliyiz. Ülkemizin ileri gitmesi için isimizi en iyi sekilde yapmaliyiz. Is dünyasi olarak çalisip, üretip, daha çok istihdam saglayarak bizlerde demokrasimizin ve ekonomimizin daima nöbetçisi olacagiz. Güçlü Türkiye hedefine adim adimlarla yürüyecegiz. Rabbim ülkemize ve asil milletimize bir daha böyle kara bir gece yasatmasin. 15 Temmuz’u unutmadik unutturmayacagiz. Dün Çanakkale’de ülkesinin bölünmez bütünlügü için 253 bin yigit nasil gözünü kirpmadan sahadete kosmussa, 7 yil önce 15 Temmuz gecesi de, siyasi görüs ayrimi yapmadan, nesep ve mezhep hesabina girmeden, demokrasi ve ülkesinin birligi adina sokaklara çikip tanklara, uçaklara adeta meydan okuyan milyonlardan 251 yigit, tipki ecdadi gibi sahadet serbetini içmistir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çikan, egemenligini korumak için canini veren 251 sehidimizi ve 2 bin 190 gazimizi minnet ve sükranla aniyorum…15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekatin bombalanmasi ile birlikte okuyan, birlikte üniforma giyen, 23 yasindaki iki hemserimiz, sehitlerimiz Bünyanli Cennet Yigit ve Yesilhisarli Kübra Doganay’i da asla unutmadigimizi, onlarin ve tüm sehitlerimizin ailelerinin bas tacimiz oldugunu ifade etmek isterim."

Çolakbayrakdar: 15 Temmuz bir destandir"

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girisiminin yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Çolakbayrakdar, mesajinda; Türk milletinin omurgali durusuyla darbe tesebbüsünü, tarih boyunca konusulacak bir destana dönüstügünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girisimini unutmayacaklarini ve unutturmayacaklarinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz’un 7’nci yildönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlatti. O gece Türkiye’yi kusatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardi, beraberlik vardi, kardeslik vardi ve bütün gögüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsilmaz surlara ve yikilmaz setlere dönüstük. Bu milletin nasil bir ruha sahip oldugunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde; irademize, bagimsizligimiza ve bölünmez bütünlügümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramina dönüstürdük. Dolayisiyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vataniyla, bayragiyla, istiklali ve istikbaliyle sinamaya kalkamayacaktir” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bu duygu ve düsüncelerle, 15 Temmuz darbe girisiminin yildönümünde, 15 Temmuz sehitleri basta olmak üzere bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi sonsuz minnet, sükran ve rahmetle aniyorum. Gazilerimize saglikli, sihhatli hayirli ömürler diliyorum” diyerek noktaladi.

Rektör Altun’dan ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Mesaji

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Rektör Altun, mesajinda sunlari kaydetti; "Devletimizin ve milletimizin varligina, birligine ve demokrasimize yönelik hain bir kalkismanin bertaraf edildigi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü idrak ediyoruz. Hepimizin taniklik ettigi gibi, 15 Temmuz 2016’da, sanli ordumuzun içerisine sinsice sizmis Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplari tarafindan haince bir darbe girisimi gerçeklestirilmistir. Hiç süphe yok ki yapilan bu alçak kalkisma; Devletimize ve Milletimize karsi tarih boyunca gerçeklestirilen en büyük ihanetlerden biri olarak kayitlara geçmistir. Ancak, Milletimizin, Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisi üzerine tereddüt etmeden sokaga dökülmesi; hayatini tehlikeye atarak darbe tesebbüsünü engellemesi, çok daha büyük bir kahramanlik öyküsü olarak sanli tarihimizdeki yerini almistir. Bu süreçte aziz milletimiz, Çanakkale ve Kurtulus Savasi’nda oldugu gibi yüksek bir cesaret örnegi göstermis, bir kez daha bu hain planlari yapan dis güçlerin ve içerideki isbirlikçilerinin hedeflerine ulasmasina izin vermeyecegini ortaya koymustur. Türkiye’nin bölgesel ve küresel alanda etkin bir rol oynamasi, milli çikarlarina uygun politikalar izlemesi, güçlü ve bagimsiz bir ülke olmasi, dis güçleri rahatsiz etmektedir. 15 Temmuz’da yasanan hain darbe tesebbüsü, bu güçlerin Türkiye’yi yikmak için kullandigi bir araçtan baska bir sey degildir. 15 Temmuz darbe girisimi ve sonrasinda ortaya çikan gerçekler; bu alçak saldirinin, sadece mesru hükümetimize degil, ülkemizin bütünlügüne ve bagimsizligina da kastettigini, darbenin arkasindaki dis güçlerin, Türkiye’yi kaosa sürükleyerek, ülkeyi ele geçirmek istediklerini net bir sekilde açiga çikarmistir. Bu sebeple 15 Temmuz’u, milli irade ve demokrasi ugruna bir dönüm noktasi olarak daima hatirlamali ve gelecek kusaklara çok iyi bir sekilde aktarmaliyiz.15 Temmuz ve benzeri süreçlerin tüm yönleriyle iyi anlasilmasi, asla unutulmamasi ve gelecek nesillere de aktarilmasi gerektigine inaniyoruz. Bu konuda toplumumuzun en yüksek farkindalik seviyesine erismesi için üniversitelerimiz basta olmak üzere tüm kurum ve kuruluslarimiza önemli sorumluluklar düstügüne inaniyorum. Ülkemizin degerli bir egitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi’nin, 15 Temmuz ruhunu canli tutmak için üzerine düsen görevleri yerine getirecegini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe girisiminin arkasindaki ser odaklarini ve isbirlikçilerini bir kez daha lanetliyor, bu karanlik gecede canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize minnet ve sükranlarimizi sunuyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile