Kayseri Protokolünden Zafer Bayrami Mesajlari

Kayseri Protokolünden Zafer Bayrami Mesajlari

30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Kayseri protokolü kutlama mesaji yayimladi.



Vali Gökmen Çiçek’in 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “30 Agustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde, Türk ulusunun ve ordusunun üstün çaba ve inanciyla kazanilan Meydan Muharebesi sonunda elde edilen zafer, zulme, isgale, esarete, teslimiyete karsi topyekûn haykiris, birlik ve beraberligimizin önünde hiçbir gücün duramayacaginin ispati, büyük fedakârliklarla yazilan bir kahramanlik destanidir. Tarihi sanli zaferler ile dolu olan milletimiz, 30 Agustos Zaferi ile egemenligini kayitsiz sartsiz tüm dünyaya ilan etmistir. Bu zafer ile Anadolu insani topyekûn verdigi onurlu mücadelesini milli birlik ve beraberligini ve milleti ile bütünlesmis kahraman ordumuzun gücünü tüm dünyaya göstermistir. Aziz Türk Milleti’nin özgürlük ve bagimsizlik düsüncesinin ölümsüz aniti olan bu anlamli günün 102. yildönümünü kutlarken, ecdadimizin fedakârliklarini, azimlerini ve zor sartlar altinda vermis olduklari mücadeleyi hatirliyor, bize birakmis olduklari mirasa sahip çikarak gelecek nesillere tasima sorumlulugunu hissediyoruz. Geçmisten aldigimiz ilhamla, sehitlerimizin bize biraktigi mukaddes emanetin sorumlulugunu, hür ve bagimsiz yasama azim ve kararliligini ilelebet sürdürmek ve bizden sonraki nesillerin de gurur ve onur duyacaklari bir vatan birakmak temel hedefimiz olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, milli egemenlik, birlik ve beraberlik kavramlarinin anlam ve vücut buldugu 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyor, Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de saglik ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle bir mesaj yayimladi. Mesajinda Türkiye’nin büyük bir devlet oldugunu vurgu yapan Baskan Yalçin; “Büyük devletlerin ödedigi bedel de büyük olur. Bu topraklardaki varlik mücadelemiz, Sultan Alparslan’in Anadolu’yu fethi ile basladi, nice zorluklarla sürdü ve nihayetinde 30 Agustos Zaferi ile son buldu. Bu bedeli öderken canlarini feda eden geçmislerimize minnet borçluyuz. Bize bu zaferin gururunu yasatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini bir kez daha rahmetle yad ediyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Baskan Büyükkiliç’tan ‘30 Agustos Zafer Bayrami’ mesaji

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Büyükkiliç, Türk milletinin azim ve kararliligiyla kazanilan bu zaferin, bagimsizlik ugruna verilen mücadelenin ne denli güçlü oldugunu tüm dünyaya gösterdigini söyledi.



Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yayimladigi mesajinda essiz bir mücadele verilen Baskomutanlik Meydan Muharebesiyle istiklal mücadelesinin zaferle taçlandirildigini ifade etti.

“Tarihe altin harflerle yazilan en büyük kahramanlik destanlarindan birisi”

Yikilan, yakilan ülkenin yeniden ayaga kalktigini ve küllerinden dogdugunu söyleyen Büyükkiliç, Büyük Zafer’in üzerinden 102 yil geçtigini belirterek, “Türk milletinin bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarindan biri olan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yil dönümünü kutlamanin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Türk ordusunun 26 Temmuz 1922’de baslayan ve 30 Agustos’ta büyük bir zaferle taçlandirdigi Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi, tarihe altin harflerle yazilan en büyük kahramanlik destanlarindan birisi olmustur” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin önderliginde, Türk milletinin azim ve kararliligiyla kazanilan bu zaferin, bagimsizlik ugruna verilen mücadelenin ne denli güçlü oldugunu tüm dünyaya gösterdigini ifade etti.

Bu zaferin sadece askeri bir basari olmadigini, ayni zamanda milletin birliginin, beraberliginin ve vatan sevgisinin en büyük göstergesi oldugunu vurgulayan Büyükkiliç, “Basta Cumhuriyet’in banisi, Büyük Taarruz’un Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, bu topraklar için canini feda eden aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Onlarin bize emanet ettigi bu güzel vatani, daima daha ileriye tasimak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun” seklinde konustu.



Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin’dan 30 Agustos Zafer Bayrami mesaji

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yil dönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Yalçin mesajinda, “30 Agustos Zaferinin 102. yil dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coskuyla kutluyoruz” dedi.

Yalçin, “26 Agustos 1922’de baslayan ve 30 Agustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, en zor sartlarda milletimizin yeniden dirilisinin, gelecegine sahip çikisinin sembolü olmustur. Ortaya konan azim ve kararlilik, milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârliktan kaçinmayacaginin, her türlü zorlugun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip oldugunun ispatidir“ ifadelerini kullandi. Baskan Yalçin, mesajini söyle sürdürdü:

“Bu topraklari vatan kilmak için ecdadimizin ödedigi bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, saglam temeller üzerine insa ettigimiz, her geçen gün gelisen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde kazandigi bu kutlu mücadele; ülkemizin bagimsiz, çagdas ve saygin bir devlet olmasinin yolunu açmistir. Bizler geçmisimizden aldigimiz bu güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yüceltmeye devam edecegiz. Aziz Milletimiz, sehit kanlariyla sulanmis bayragini indirmeye, vatanina ve mukaddesatina kastetmeye yeltenenlere ayni ruh ve kararlilikla karsi durmaya her daim hazir oldugunu, 15 Temmuz 2016’da ve terörle mücadelede yine tüm dünyaya göstermistir ve göstermeye de devam etmektedir. Bu gerçek dogrultusunda sanayiciler olarak üzerimize düsen, milletimizin refahinin ve devletimizin gücünün artmasi için durmaksizin çalismak, üretmek ve ihracat yapmaktir. Büyük bir coskuyla kutladigimiz 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmis gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle aniyorum. Sanayicilerimizin, Kayserili hemsehrilerimin ve milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyorum.”

Baskan Palancioglu’ndan Zafer Bayrami Mesaji

Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Yok edilmek istenilen bir milletin destansi zaferiyle sonuçlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi Büyük Zafer’in 102. yil dönümünü büyük bir gururla yasadiklarini belirten Baskan Palancioglu su ifadelere yer verdi;

"Tam 102 yil önce Gazi Mustafa Kemal komutasindaki Türk ordusu, Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muhaberesi ile büyük bir zafer kazanarak Türk Milleti’nin esaret altinda yasayamayacagini tüm dünyaya göstermistir. 30 Agustos’ta gerçeklesen Büyük Zafer, tarihin sayfalarindan silinmek istenilen Türk Milleti’nin tarihe damga vurdugu kahramanligin destanidir. 1919 yilinda Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliginde baslayan istiklal mücadelesi, tüm imkânsizliklara ragmen 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesiyle zafere tasinmistir. “ Ya istiklal, ya ölüm” diyerek, esaret altinda yasamayi reddeden aziz milletimizin gelecege yön verdigi sanli zaferidir. Cesaret, kahramanlik, vatan sevgisinin tüm dünyaya göstergesi olan Büyük Zafer’in bugün 102. yil dönümünü kutluyor olmaktan gurur duyuyorum. Aziz ecdadimizin hür bir vatanda özgürce yasamamiz için caniyla, kaniyla bizlere miras biraktigi cennet vatani, ayni azim ve kararlilikla ebediyen ayakta tutacak, bu mirasa canimiz pahasina sahip çikmaya devam edecegiz. Tüm bu duygu ve düsüncelerle 30 Agustos Zafer Bayramimizi, büyük bir cosku ve gururla kutluyor; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini, tüm sehitlerimizi, gazilerimizi saygi, minnet ve sükranla aniyorum. Sanli milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami kutlu olsun.”

Baskan Çolakbayrakdar: "Tarihi zaferlerle dolu bir milletiz"

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Çolakbayrakdar mesajinda; “Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te baslattigi sanli yürüyüsünün ardindan, 30 Agustos’ta bu topraklari bize vatan yapan son zaferin altina imzasini atmistir” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü;

"Milletimiz, her seferinde tarihimizi sanli zaferlerle donatmistir. Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te baslattigi sanli yürüyüsünün ardindan, 30 Agustos’ta bu topraklari bize vatan yapan son zaferin altina imzasini atmistir. Milletimiz, çok zor sartlar altinda birlik ve beraberlik sayesinde kazandigi Kurtulus Savasiyla baris ve huzur ortamini korumaya devam etmektedir. Düsmana karsi 102 yil önce nasil mücadele ettiysek, bugün de ayni mücadeleyi verme kararliligi ile vatandaslarimizin, Misak-i Milli sinirlarimizin ve hatta Islam Dünyasinin güvenligi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle, muasir medeniyetin tüm imkanlarindan yararlanmamizi saglayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere vatani ve bayragi ugruna canlarini seve seve feda eden tüm sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi sükran ve minnetle aniyor, tüm halkimizin Zafer Bayram’ini en içten duygularimla kutluyorum."

KESOB Baskani Odakir’dan Zafer Bayrami mesaji

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Seyhi Odakir, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi kutlama mesajinda, “Zaferimizin 102’nci yili kutlu olsun” dedi.

KESOB Baskani Seyhi Odakir, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayinladi. Baskan Seyhi Odakir mesajinda, Zafer Bayrami’ni hala ayni coskuyla ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi.



Kararlilik sonrasinda gelen zafer

Sehrin en büyük sivil toplum kurulusu olan KESOB’un Baskanligini yürüten Odakir, 30 Agustos Zafer Bayrami mesajinda sunlara degindi:

“Bundan 102 yil önce Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Pasa önderliginde Türk ordusu, Türk milletini düsmandan kurtarmak ve nihai hedefe varmak için Büyük Taarruz’u planladilar, hayata geçirdiler. Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Pasa, taarruzdan kesin sonuç almak için dogru zamani beklemisti ve zamani gelince de Türk ordusuyla birlikte kararlilikla harekete geçti. Gazi Pasa tarafindan 26 Agustos 1922 yilinda düsmana karsi taarruz emrinin verilmesiyle baslayan Türk milletinin bagimsizlik, özgürlük mücadelesi, günlerce süren kararli taarruz harekatlarinin ardindan 30 Agustos 1922 tarihinde Türk ordusunun kesin bir zafer elde etmesiyle sonuçlanmistir. Türk milletinin vatan sevgisi, bayragina olan sevdasi, bagimsizligina olan düskünlügü, birlik ve beraberliginin önemi bayramimiz vesilesiyle tekrardan akillara gelmektedir. Türk milleti, Baskomutanlik Meydan Muhaberesi olarak da bildigimiz Büyük Taarruz ile özgürlügüne ne derece düskün oldugunu bir kez daha göstermistir. Böyle bir zaferin 102. yilinda, basta esnaf ve sanatkarlarimiz, üyelerimiz olmak üzere, hemserilerimizin ve Türk milletinin sanli Zafer Bayrami’ni kutluyorum. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ugurda canlarini feda eden aziz sehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygiyla yâd ediyorum. Ülkemizin ve sehrimizin her alanda verdigi mücadelelerde de Türk milletinin ayni kararliliklarla birçok seyin üstesinden gelecegine yönelik inancimizi diri tutuyor, daha nice yillar bayramimizi ayni cosku ve gururla kutlamayi temenni ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile