Kayseri Sehir Hastanesinde Kovid-19 Hastalarina Uygulanan Ozon Tedavisinin Iyilestirici Etkileri Gözlendi

Kovid19 nedeniyle serviste ve yogun bakimda yatan 300 hastaya uygulanan ozon tedavisi sonucu servislerden erken taburcu edilme ve yogun bakima gidiste azalma oldugu belirlendi Dr. Onur Tatar: 'Kovid19 hastalarini taburcu ettigimizde akcigerleri tam olarak iyilesmemis oluyor, akcigerlerinde hasarli dokular kaliyor. Özellikle akciger hasari olan hastalar açisindan ozon tedavisi daha etkili oluyor' Kovid19'u atlatan Celalettin Sahin: 'Bu tedavilere inandim. Simdi de uygulamaya devam ediyoruz. En son 2 Haziran'daki akciger tomografimde herhangi bir sikinti görülmedi'

ESMA KÜÇÜKSAHIN - Kayseri Sehir Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayici Tip Merkezinde (GETAT) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarina hem serviste ve yogun bakimda hem de taburcu edildikten sonra uygulanan ozon tedavisinin iyilestirici etkisi gözlendi.

GETAT'ta Saglik Bakanliginca onayli kupa, sülük, ozon, akupunktur, hipnoz, homeopati, fitoterapi gibi tedaviler hastalara uzman doktorlar tarafindan uygulaniyor.

Kovid-19 sürecinde öncelikle bagisikliklarini güçlendirmek ve hastaliga yakalanmalarini önlemek için saglik çalisanlarina uygulanan ozon tedavisi daha sonra hastanede yatan Kovid-19 hastalarina da uygulanmaya baslandi.

Tedavide hastadan alinan kan ile özel bir enjektörle alinan ozon gazi vücut disindaki ortamda birbirlerine temas ettiriliyor, ozonlanmis kan tekrar kisinin vücuduna veriliyor.

GETAT'ta görevli Dr. Onur Tatar, AA muhabirine, tibbi ozon tedavisinin oksijenin zenginlestirilmis formülü olan O3 gazinin kullanilmasi oldugunu söyledi.

Ozon gazinin genis bir kullanim alani oldugunu belirten Tatar, özellikle otoimmün hastaliklari, kalp, damar rahatsizliklari, diyabetik yaralar, eklem içi uygulamalar, bel fitigi, kas hastaliklarinin tedavisinde yararlanildigini belirtti.

Kovid-19 sürecinden önce de viral rahatsizliklarda ozon uygulamasi yaptiklarini anlatan Tatar, söyle konustu:

"Viral hastaliklarda etkinligi kanitlanmis bir tedavi. Kovid-19 hastalarinda da bu tedaviyi kullaniyoruz. 3 sekilde Kovid-19 döneminde bu tedaviden yararlandik. Ilk olarak saglik çalisanlarina yönelik bagisiklik sistemlerini güçlendirmek için, Kovid-19'a yakalanma durumunda hastaligi hafif atlatmasi için koruyucu tedavi olarak uyguladik. Bununla beraber salgin sürecinde hastalarimizin artmasi üzerine Bashekimimiz Prof. Dr. Ilhami Çelik'in de tavsiyesiyle yogun bakimlarda ve servislerde de Kovid hastalarina uygulama yaptik. Kovid-19'u atlatan hastalara da daha hizli iyilesmeleri ve normal hayatlarina daha çabuk dönmeleri için tedaviyi uyguluyoruz. Servis ve yogun bakim hekimleriyle ortak çalisiyoruz. Hasta uygunsa hekimi tarafindan talep ediliyor biz de degerlendiriyoruz ve sartlar uyuyorsa ozon tedavisi uyguluyoruz."

- "Akciger dokusunun daha erken iyilesmesine yardimci oluyor"

Ozon tedavisinin virüslere olan etkisinin dünyada da bilindigini ve çesitli ülkelerde salgin döneminde bu tedaviden yararlanildigini belirten Tatar, "Ozon tedavisinin hastalarda servislerden yogun bakima gidiste azalma, yogun bakimlarda da ölüm oraninda azalma konusunda etkinligi kanitlanmis, bizim hastanemizde de yapilmis akademik bir çalisma mevcut. Bu çalismada da yaklasik 300 hastaya uygulama yaptik. Uygulamamizda yogun bakimlardan hastalarin daha erken çiktiklari, servislerden daha erken taburcu edildikleri görüldü." diye konustu.

Tatar, Kovid-19 nedeniyle hastanede yatan hastalar için bir ozon cihazi ayirdiklarini, odalarina giderek bu tedaviyi gerçeklestirdiklerini, en çok bu uygulamayi Kovid-19 geçirmis hastalara yaptiklarini dile getirdi.

Servislerde takip ettikleri hastalar taburcu olunca GETAT'ta tedaviyi sürdürdüklerini söyleyen Tatar, "Kovid-19 hastalarini taburcu ettigimizde akcigerleri tam olarak iyilesmemis oluyor, akcigerlerinde hasarli dokular duruyor. Özellikle akciger hasari olan hastalarda ozon açisindan tedavi daha etkili oluyor. Bunlarin kandaki oksijen seviyelerinin yükselmesi için ozon tedavisi uyguluyoruz. Bir de ozonun iyilestirme mekanizmasini artirici etkisi var. Akciger dokusunun daha erken iyilesmesine yardimci oluyor." ifadelerini kullandi.

- "Serviste yatan hastalarda da hizli bir iyilesme gözlemledik"

Merkezde görevli Dr. Ali Saz da hastanin ayrintili analizinden sonra ihtiyacina göre geleneksel ve tamamlayici tedavilerden birini ya da ikisini kombinasyon yaparak hastaya uyguladiklarini kaydetti.

Ozon tedavisinin, Kovid-19'un ilk döneminde basladiklari bir tedavi yöntemi oldugunu anlatan Saz, "Ozon ve homeopatiyi bir arada uyguladik. Dünya da uyguladi bunu. Kovid-19 hastalarinda akut asamada hizli bir toparlanma, yatak süresinin azaltmasi ve hastanin daha çabuk iyilesmesi için uyguladik. Ayrica ozonun virüsler üzerine yikici bir etkisi var. Ozon kullandigimiz yogun bakim hastalarinda olumlu cevaplar aldik. Serviste yatan hastalarda da hizli bir iyilesme gözlemledik. Kovid-19'u atlatan hastalarda ise hastalarin yorgunluk, kirginlik, nefeslerindeki baskiya yardimci oldu." degerlendirmesini yapti.

Kovid-19'a yakalanan ve 10 gün yogun bakimda, 20 gün serviste tedavi gören 62 yasindaki Celalettin Sahin ise hastalik nedeniyle çok sikintili bir süreç geçirdigini anlatti.

Yogun bakimdayken doktorunun önerisiyle hem ozon hem de homeopati tedavisine baslandigini aktaran Sahin, "Normal serviste de bu tedaviye devam edildi. Hastaneden taburcu edildikten sonra da bazi sorunlarim sürdü. Bu tedavilere inandim. Simdi de uygulamaya devam ediyoruz. En son 2 Haziran'da akciger tomografimde herhangi bir sikinti görülmedi." dedi.

Bagisikligini güçlendirmek için ozon tedavisi aldigini söyleyen Seher Aydin ise Kovid-19'u atlatanlarin yakinlarinin önerisi üzerine tedaviye basladigini, kendisini daha enerjik hissettigini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile