Kayseri Üniversitesi Filistin Halkinin Yaninda

Kayseri Üniversitesi Filistin Halkinin Yaninda

Kayseri Üniversitesi tarafindan Filistin halkina destek etkinligi çerçevesinde ’Gazze’deki Soykirima Dur De’ yürüyüsü gerçeklestirildi.

Cuma namazinin ardindan 15 Temmuz Merkez Kampüsü yanindaki camiden baslayan yürüyüse üniversite senatosu, ögrenciler, akademik ve idari personel katildi.

’Filistin Halkinin Yanindayiz’ pankarti ve sloganlar esliginde üniversitenin ana nizamiyesi önüne kadar yapilan yürüyüs sonrasi yapilan basin açiklamasinda Kayseri Üniversitesi Ögrencisi Mehmet Ali Kilci, Kayseri Üniversitesi ögrencileri olarak, Israil’in Gazze’de yaptigi soykirimi lanetlediklerini söyledi.

7 Ekim’den bu güne Israil tarafindan Gazze’de uygulanan soykirimin dünyanin gözü önünde araliksiz devam ettigini kaydeden Kilci; "Türkiye basta olmak üzere birkaç ülkenin baris çabalari haricindeki tüm devlet yönetimlerinin vicdanlari kararmis ve akillari tutulmus vaziyettedir. Batili ülkelerin dillerinden düsürmedikleri, özgürlük, insan haklari, baris ve demokrasi kavramlarinin, öldürülenler Müslüman oldugunda, yine kendileri tarafindan içlerinin nasil bosaltildigini bir kez daha ibretle ve öfkeyle takip ediyoruz. ABD’de soykirima dur diyen vicdan sahibi üniversite ögrencilerinin ve akademisyenlerin tavri insanlik ve demokrasi adina bir umut isigi yakmistir. Ancak ögrenciler tarafindan yapilan insani, vicdani ve barisçil eylemlerin polis zoruyla ve kaba kuvvetle bastirilmaya çalisilmasi, kendini sözde demokrasi havarisi olarak gören ABD’nin demokratik degerlerinin iflasi anlamina gelmektedir. Bugün tüm dünya; özgürlük, demokrasi ve insan haklari gibi evrensel kavramlarin Siyonist sermaye tarafindan nasil manipüle edildigini çok aci bir tecrübeyle ögrenmistir. Kayseri Üniversitesi ögrencileri olarak, Israil’in Gazze’de yaptigi soykirimi lanetliyoruz. ABD ve diger batili ülkelerde üniversite ögrencilerinin barisçil eylemlerine yapilan müdahaleleri kinadigimizi net bir sekilde ifade ediyoruz. 15. yüzyilin ikinci yarisinda Ispanya’da, 20. yüzyilda Almanya’da ve Bosna Hersek’te yasanan soykirimlarda din, dil, irk fark etmeksizin mazlumun yaninda yer alan aziz Türk Milletinin fertleri olarak bugün de mazlum Gazze’nin yaninda oldugumuzu açik sekilde ilan ediyoruz. Yeryüzünün vicdan sahibi tüm insanlarini, soykirimin durdurulabilmesi adina harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Masum Filistin halkinin yaninda olduklarini kaydeden Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa da, Israil’in Gazze’de yaptigi soykirimi siddetle kinadiklarini belirterek, Filistin halkina destek vermek için yapilan yürüyüse katilanlara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile