Kayseri Üniversitesi'nin 4. Yas Günü Kutlandi

Kayseri Üniversitesi'nin 4. Yas Günü Kutlandi

18 Mayis 2018 tarih ve 30425 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan 7141 Sayili Kanunla kurulan yeni üniversiteler arasindaki Kayseri Üniversitesi’nin 4’üncü yas günü kutlama etkinligi düzenlendi.



Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Kampüsündeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen kutlama programina Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Baro Baskani Av. Ali Köse, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Dr. Yüksel Yigit, Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayraktar, Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Dervis Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu, Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kültür ve Turizm Il Müdürü Dr. Sükrü Dursun, Talas Ilçe Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda Kayseri Üniversitesinin tanitim filmi izletildi. Daha sonra yapilan açis konusmalarinda Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, uygulama ve proje odakli üniversite misyonu ile kuruldugu günden bu yana önemli mesafe kat eden Kayseri Üniversitesi’nin mesleki ve teknik yüksekögretimde Türkiye’nin önemli yüksekögretim kurumlarindan birisi oldugunu ifade etti.

Rektör Karamustafa, “Üniversitemiz 4’üncü senesini tamamladi. Kayseri Üniversitesi bugün 4 yasinda ama aslinda kökleri kadim sehir Kayseri’nin yüksekögretim kültürü kadar uzundur ve eskidir. Kayseri Üniversitesi’nde bulunan okullarin tarihleri 50 yil, 25 yil, 20 yil ve 10 yil gibi geçmislere dayanmaktadir. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun geçmisi yaklasik yili 50 yili bulmaktadir. Bunun yaninda Mustafa Çikrikçioglu Meslek Yüksekokulu, Safiye Çikrikçioglu Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun geçmisi de 15-25 yili bulabilmektedir. Uygulamali Bilimler Fakültemizin geçmisi de eskiye dayanmaktadir. Üniversitemizin kurulusu ile birlikte yeni kurulan fakülteler Develi Islami Ilimler, Sosyal ve Beseri Bilimler ile Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakülteleri yeni açilan bölümlerle genisleyecektir. Ayrica yeni kurulan Saglik Bilimler Fakültemizin de ögrenci almasi ile birlikte üniversitemizin egitim ve ögretim yelpazesi daha da genisleyecektir. Bu duygularla kuruldugu günden bu yana mesleki ve teknik yüksekögretimde Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasinda yer alan Kayseri Üniversitemizin bugüne gelmesinde sehrimizin dinamiklerine, hemserilerimize, yerel yöneticilerine, belediye baskanlarina, sanayicilerimize, meslek odalarimiza, sivil toplum örgütlerimize, milletvekillerimize, bakanlarimiza, Sayin Cumhurbaskanimiza ve himayelerinde verilen desteklere sükranlarimizi sunuyoruz. Ele ele gönül gönüle ülkemiz için, bayragimiz için, milletimiz için ve sehrimiz için Kayseri Üniversitesi olarak sürekli çalisarak ve üreterek büyümeye, gelismeye, katkilar olusturmaya devam edecegiz” diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ise yaptigi konusmada, Kayseri Üniversitesi’nin kurulusunun yeni olmasina ragmen sahip oldugu potansiyel ve üstlenmis oldugu misyon itibari ile Kayseri sehrinin önemli bir yüksekögretim kurumu oldugunu ifade etti.

Baskan Büyükkiliç, “Kayseri Üniversitesi sahip oldugu imkânlar ve çalismalari ile sehre hakim görünüm arz ediyor. Kayseri Üniversitesi gönüllerde yer ediniyor. Sadece Kayseri merkezde degil, ilçelerde de sahip oldugu kampüslerle Kayseri Üniversitesi’nin nitelikli bir üniversite oldugunun farkindayiz. 4 bin yillik geçmisi ile sanayi, ticaret, endüstri, saglik, kültür, turizm ve egitim sehri olan Kayserimiz makarr-i ulema âlimler sehridir, makarr-i evliya veliler sehridir. Kayseri sehrinin ve ülkemizin gelismesi, ilerlemesi için siz degerli gençlere ihtiyacimiz var. Sizlerin de kendinizi yetistirerek donanimli olmaya ihtiyaciniz var. Biz siz degerli gençlere güveniyor ve her zaman destekliyoruz. Insallah hep birlikte sehrimizi ve ülkemizi el birligi ile gelistirmeye, büyütmeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Açis konusmalarinin ardindan mini müzik sunumu ve ardindan toplu fotograf çekimi yapildi. Kayseri Üniversitesi’nin 4’üncü yas günü pastasinin kesilmesinin ardindan etkinlik sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile