Kayserigaz Çalışanlarına Sağlık Taraması Yapıldı

Kayserigaz Çalışanlarına Sağlık Taraması Yapıldı

'OHSAS 18001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sertifikası'na sahip olan Kayserigaz'da bütün çalışanlar için yıllık sağlık taraması gerçekleştirildi.

Aylık olarak toplanan İş Sağlık Kurulunda alınan karar ile Kayserigaz İnsan Kaynakları biriminin ve iş yeri hekiminin organizasyonuyla gerçekleştirilen taramalardan, kan alımı, işitme testi, akciğer filmi gibi kontroller Kayserigaz'da, diş muayene ve röntgen işlemleri ise özel bir hastanede yapıldı.
Hasan Yasir Bora, yaptığı açıklamada, sağlıklı gözüken insanların görüşme, fizik muayene, laboratuar tetkikleri gibi bir dizi standart işlem kullanarak belli aralıklarla değerlendirilmelerinden oluşan sağlık taramasını, Kayserigaz çalışanlarına her yıl rutin olarak yaptırıldığını söyledi. Bora, "Bu taramalar boy, kilo, tansiyon ölçümü, röntgen, çeşitli testlerin yapılması, muayene gibi kontrolleri içeriyor. Özel olarak Kayserigaz'a gelen sağlık ekipleri tarafından, bütün çalışanlardan, tam tetkik ve tahliller için, kan alınarak kan analizlerin ve tam kan sayımının gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Gelen sağlık ekibi bütün çalışanlara odiometrik testler adı verilen işitme testleri yaparak kulak hastalıklarının değerlendirilmesi için veri topluyor. Kayserigaz çalışanlarının ayrıca, belli aralıklarla tarama amaçlı akciğer filmi çekilmesi ve bu konuda deneyimli kişiler tarafından değerlendirilmesini sağlayarak bütün hastalıklar için erken teşhisin öneminin çok iyi anlaşıldığı günümüzde çalışanlarının rutin tarama yaptırarak sağlıklarının da korunmasına büyük katkı sağlıyor. Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanının çok önemli olması nedeniyle Kayserigaz bütün çalışanlarının diş hekimine muayene olmasını da yıllık sağlık taraması programına da dahil ederek sağladı. Kayserigaz'da yemekhanede, çay ocağında, mutfakta çalışanlar ise 3 ayda bir periyodik olarak bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıkları konusunda muayenelerinin yapılmasını sağlıyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile