Kaza Ölmeden 3 Gün Önce Organlarini Bagislayan Melek, 4 Kisiye Hayat Olacak

Kaza Ölmeden 3 Gün Önce Organlarini Bagislayan Melek, 4 Kisiye Hayat Olacak

Yalova’da 12 nisan tarihinde geçirdigi trafik kazasi sonrasinda 5 günlük yasam savasini kaybeden 22 yasindaki Melek Karakas’in organlari 4 kisiye hayat olacak. Kazadan 3 gün önce organlarini bagislayan Melek’in kalbi, karacigeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale’de nakil bekleyen hastalara ulastirilmak için Yalova’dan yola çikti.

Yalova - Bursa kara yolunda 12 Nisan tarihinde motosikletin otomobile arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen kazada, motor sürücüsü Ziya Ö. (20) ve arkadasi Melek Karakas yarali olarak Yalova Egim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede 5 gün süren yasam savasini kaybeden Uludag Üniversitesi Mimarlik Bölümü ögrencisi Melek’in kazadan 3 gün önce organlarini bagisladigi ortaya çikti. Genç Melek’in organlarinin bagisi için Yalova’ya Ankara, Bursa ve Çanakkale’den saglik ekipleri geldi.

Melek’in ameliyatla alinan kalbi Ankara’da 15 yasindaki bir gence nakli için yola çikarildi. Kalbin Sabiha Gökçe Havaalani’ndan uçakla Ankara’ya götürülecegi bildirildi.

Öte yandan böbrekler Bursa, karaciger de Çanakkale iline sevk edildi.

Il Saglik Müdürü Uzman Dr. Osman Karakus, “Yalova halkinin, Karakas ailesinin basi sag olsun. Melek gibi bir kizimizin bayram öncesi geçirdigi bir trafik kazasindan dolayi kaybettik. Beyin ölümünün gerçeklesmesi sonucu ailenin de duyarliligi noktasinda organlarini bagislayacagini bildirmesi üzerine organ bagisi noktasinda kalbi, karacigeri ve böbrekleri alindi. 3 organ hastalarimiza hayat olacak. Ailenin acisini azaltsin, sabirlar versin. Yeni hastalarimiza da acil sifalar versin” diye konustu.



Bagisladigini söyledigi gün kaza yapti

Acili anne Viorica Cristina Karakas, kazadan kaza öncesinde sabah kiziyla evde kahvalti yaptigini söyledi.

Kahvaltida kizinin organlarini bagisladigini söyledigini belirten Karakas, “Ben bir sey yaptim anne dedi.

Ne yaptin annecim dedim. Ben organlarimi bagisladim. Dedim ki niye böyle yaptin, çok güzel bir sey ama daha erken degil mi?’ dedim. Moralim çok bozuldu, bir his girdi içime. Sonra ben çalistigim için ise gittim ama is yerinde halen o his üstümdeydi. Çalistigim yerde cep telefonuyla konusmak yasak oldugu için molalarda ariyordum. Aradim o hisle annem ne yapiyorum diye. Çalistigim is yerinde hatta ambulans sesi de duydum. Ben nereden biliyim” dedi.

Acili anne kazada hatali tarafin motosiklet oldugunu ifade ederek sürücüsünün tutuklanmasini istedi.

Abla Adile Karakas ise kardesinin organ bagisini kazadan 3 gün önce yaptigini fakat bunu yillardir dile getirdigini kaydetti.

Diger abla Sibel Kaya ise, “Benim sadece tek istegim, kardesimi topragin altina verdikten sonra motosiklet sürücüsünün normal sekilde yataginda uyumasini istemiyorum” dedi.



"Allah’in mucizesi"

Melek’in enistesi Furkan Kaya ise sunlari kaydetti:

“Allah’in mucizesi gibi vefat etmis oldu. Melek 3 gün önce annemize ben organlarimi bagislayacagim diyor. Tamam herkes bagislayabilir. Bu kaza basina geliyor. Araca sagdan vuruyorlar. Melek 30-35 metre firlayip asfalta vuruyor. Sadece beyin hasari aliyor. Kalbi, dalagi, böbregi, hiçbir yerinde kirik çikik yok. Organ nakli olacak her sey duruyor. Biz de zaten ona inanamadik. Bu mucize olmus. Kardesim 3 gün önce burada organ bagisi yapacagim diyor. Allah’in takdiri böyle olmus. Yine de mutlu gönderdik. Ahmet’e, Mehmet’e, Cansu’ya, Zeynep’e belki de hayat olacak, olsun. Bizim kardesimiz Melek herkese örnek olsun. Insallah herkes bunu yapar. Doktorlar geldi. Genç bedene ait organ bulmak zor. Sonuçta ölüm hak. Bu organ bagisi Ahmetler, Mehmetler, Cansular hayat bekliyor, yillardir ugrasiyorlar. Bizim de basimiza gelebilirdi. Organ bagisi yapsinlar. Melek melek oldu. Bunda kötülük yok, kötü bir sey degil. Insanlar bekliyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile