Kaza Tespit Tutanagi Artik E-Devlet'te

Kaza Tespit Tutanagi Artik E-Devlet'te

e-Devlet mobil uygulamasina eklenen yeni özellikle matbu evraka gerek olmadan kaza tutanaklari cep telefonuyla e-Devlet üzerinden tutulabilecek.



Maddi hasarli trafik kazalarinin ardindan kazaya karisan sürücüler tarafindan tutanak tutulmasi gerekiyor. Kendi aralarinda anlasan sürücüler, trafik polisine gerek olmadan kendileri de tutanak olusturabiliyor. e-Devlet uygulamasina eklenen yeni özellikle, matbu evraka gerek olmadan tutanaklar cep telefonundan tutulabilecek. Bu yenilik, kullanicilarin zamandan tasarruf etmelerini saglayacak.

Kullanicilar mevcut bir tutanaga da dahil olunabiliyor

E-Devlet mobil uygulamasinda "kaza tespit" aramasi yapildiginda kaza tutanagi sekmesi çikiyor. Bu sekmeye tiklandiginda, kullanicilar tutanak islemlerine yönlendiriliyor. Sartlari kabul edip devam edildiginde, "yeni tutanak olustur" seçenegi sunuluyor. Kullanicilar, yeni bir tutanak olusturabilecekleri gibi, kazanin tarafi olarak mevcut bir tutanaga da dahil olabiliyor.

Uygulama üzerinden sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanin konumunu tek tek tutanaga ekleyebiliyor. Ayrica, daha önce tutulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden erisilebiliyor. Tüm bunlari yapabilmek için ise e-Devlet uygulamasinin güncellenmesi gerekiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile