Kazada 2 Gencin Ölümüne Sebep Olan Sürücünün Yargilanmasina Baslandi

Kazada 2 Gencin Ölümüne Sebep Olan Sürücünün Yargilanmasina Baslandi

İçel’de çarpistigi motosikletteki 2 kisinin ölümüne neden oldugu gerekçesiyle tutuklanan sürücünün yargilanmasina baslandi.

İçel 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasina, tutuklu sanik A.H.T., hayatini kaybeden gençlerin aileleri ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada savunma yapan A.H.T., kazada hiçbir suçunun olmadigini iddia ederek, "Yola çikmadan yolu iyice kontrol ettim ve kimse gelmiyordu. Bundan sonra yola çiktim ve bir çarpma sesi duydum. Asagi indigimde motosikletin arabama vurdugunu gördüm. Böyle bir kaza oldugu için çok üzgünüm. Ailelerine bas sagligi diliyorum. Kaza gerçekten bir anda gerçeklesti. Kazadan sonra olay yerinden kaçmadim. Zaten polisler olay yerinde beni almislardi. Ögrenciyim, üzgünüm, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Kazada hayatini kaybeden Halil Ata’nin esi Ceylan Ata ile annesi Sebiha Öztürk de sanigin en üst seviyeden cezalandirilmasini istedi. Hayatini kaybeden diger genç Kemal Yilmaz’in babasi Bünyamin Yilmaz ile annesi Sevim Yilmaz da sanigin yüzde 100 kusurlu oldugunu ve gereken cezayi almasini talep etti.

Müsteki avukatlari ise güvenlik kamerasi görüntüsünde olayin nasil gelistiginin çok net olarak görüldügünü belirterek, "Görüntülere göre ve tutulan tutanaklara göre sanik çok net bir sekilde yüzde 100 kusurludur. Buna bakarak sanigin alt cezalardan uzak bir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz" ifadelerini kullandilar.

Iddia makami, sanigin "taksirle birden fazla kisinin ölüme neden olma" suçundan cezalandirilmasini talep ederek, tutukluk halinin devam etmesini istedi. Mahkeme heyeti de sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmasi erteledi.

Olayin geçmisi

Kaza, Kurban Bayrami’nin ikinci günü olan 10 Temmuz’da Toroslar ilçesi Çopurlu mevkisinde meydana geldi. Kamil Yilmaz yönetimindeki motosiklet, tali yoldan kontrolsüz sekilde ana yola çikan A.H.T. idaresindeki hafif ticari araca çarpti. Kazada Yilmaz ile arkasinda oturan Halil Ata agir yaralandi. Yilmaz ve Ata, kaldirildiklari hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Gözaltina alinan hafif ticari araç sürücüsü, önce çikarildigi nöbetçi mahkemece tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilirken, savciligin itirazi üzerine tutuklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile