Kazada Ölen Arkadasini Yarali Koluyla Ugurlamaya Geldi

Kazada Ölen Arkadasini Yarali Koluyla Ugurlamaya Geldi

Kayseri’nin Hacilar ilçesinde kayak yapmak için Erciyes Dagi’na giden ögrencileri tasiyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatini kaybeden 2 ögrencinin cenazeleri, Erciyes Üniversitesi Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi önünde düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi. Törende hayatini kaybeden Hilal Sikar’in bir arkadasi yarali kolu ile arkadasini son yolculugu için ugurladi.

Hayatini kaybeden 2 ögrenci için Erciyes Üniversitesi Izzet Bayraktar Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde tören düzenlendi.

Törene Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ERÜ Prof. Dr. Rektörü Mustafa Çalis, protokol üyeleri, vefat eden ögrencilerin aileleri ile arkadaslari katildi.

Hayatini kaybeden 2 ögrencinin isminin dersliklere verilecegini söyleyen Rektör Mustafa Çalis, “Aslinda çok masum bir hareketle arkadaslariyla sosyal faaliyette bulunmak üzere gittikleri yolun dönüsünde elim bir kaza sonucunda Kürsad’imizi ve Hilal’imizi kaybettik. Bunun üzüntüsünü yasiyoruz. Sözün bittigi yerdeyiz. Kalbimizde yasayacaklar ve ikisinin de ismini Havacilik Fakültemizde yasatacagiz. Uçak Gövde-Motor bölümümüzün 2 sinifina Hilal’imizin ve Kürsad’imizin ismini verecegiz. Bu arada 19 arkadaslari da yarali ve tedavi görüyorlar. Onlara da acil sifa diliyorum” dedi.

Hayatini kaybeden ögrencilerin aileleri gözyaslarina bogulurken, Hilal Sikar’in arkadaslarindan bir tanesi de kolu yarali halde törene katildi.

Törende yapilan Kur’an tilavetinin ardindan Hilal Sikar’in cenazesi memleketi Hatay’a, Kürsad Samed Özçine’nin cenazesi de memleketi Kütahya’ya gönderildi.

Olay

Kaza, Hacilar ilçesine bagli Erenler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erciyes Dagi’na kayak yapmak için giden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacilik Bölümü ögrencilerini tasiyan Özkan S.’nin kullandigi midibüs yoldan çikarak sarampole devrildi. Kazanin ardindan bölgeye çok sayida saglik, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada olay yerinde Hilal Sikar (21) hayatini kaybederken 21 kisi yaralandi. Ekipler tarafindan otobüsten çikartilan yaralilar, ambulanslarla kentteki çesitli hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesinde tedavisi devam eden Kürsad Samed Özçine de (24) tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile