Kazada Yaralanan Eczacı Bayanın Yardımına Yoldan Geçen Doktor Yetişti

Beşiktaş'ta işyerine doğru yürüyen eczacı Günseli Aysun'a (50), geri geri gelen kamyon çarptı

Beşiktaş'ta işyerine doğru yürüyen eczacı Günseli Aysun'a (50), geri geri gelen kamyon çarptı. Ağır yaralanan bayana ilk müdahaleyi, tesadüfen olay yerinden geçen bir doktor yaptı. Ambulansın gecikmesine tepki gösteren vatandaşlar ise olay yerini adeta seyyar hastaneye çeviren doktora yardım etmek için seferber oldu.
Alınan bilgiye göre, eczanesine gitmek üzere Barbaros Bulvarı üzerinde yürüyen Günseli Aysun'a, geri geri gelen 34 EH 6139 plakalı kamyon çarptı. Yere düşerken başını çarpan Aysun, kanlar içinde kaldı. Çevrede toplanan vatandaşlar, olay yerine ambulans çağırdı. 112'yi arayarak çağırdıkları ambulansın geciktiğini öne süren vatandaşlar, özel bir ambulans şirketinden de yardım istedi. Bu sırada yoldan geçerken kazayı fark eden bir doktor, hemen yaralının yanına koştu. Yakındaki bir eczaneden temin edilen
serum ve malzemelerde yaralıya gerekli müdahaleyi yapan doktora, vatandaşlar da sağlık görevlisi edasıyla ellerinden gelen yardımı yaptı.
Bir süre sonra, vatandaşların özel ambulans şirketinden çağırdığı ambulans olay yerine geldi. İlk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, yaralıyı ambulansa taşırken, 112 ambulansı da olay yerine ulaştı. Yaralının özel ambulansla hastaneye gönderilmesi sırasında, olay yerini adeta bir seyyar hastaneye çeviren ve basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen ismini açıklamayan doktor da olay yerinden ayrıldı.
Bu sırada vatandaşlar, 112 ambulansının yaklaşık 25 dakika geciktiğini belirterek, sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Bir grubun, "Ambulans trafik var diye gecikti" demesi üzerine vatandaşlar kendi aralarında bir süre tartıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile