Kazakistan, Asi Olmayan Kisilerin Hafta Sonlarinda AVM Ve Restoranlara Girisini Yasakladi

Kazakistan, Asi Olmayan Kisilerin Hafta Sonlarinda AVM Ve Restoranlara Girisini Yasakladi

Kazakistan, korona virüs ile mücadele kapsaminda korona asisi olmayanlarin hafta sonlari alisveris merkezlerine ve restoranlara girisini yasakladi.

Kazakistan yeni tip korona virüs (Covid-19) salginina karsi yeni tedbirler aldi. Ülkede, asilanmamis kisilerin hafta sonlarinda AVM, restoran, ve kafelere girisini yasaklandi. Cumartesi günü yürürlüge girecek karara göre, hafta sonlarinda alisverise ve restorana telefonuna indirdigi uygulama üzerinden asi oldugunu göstermesi gerekecek. Asi olmayanlar ise PCR test yaptirarak negatif test sonucunu ya da son 3 ay içinde Covid-19 atlattigini ibraz etmesi gerekecek.

Öte yandan okullarin büyük bir kisminin Mart 2020’den beri kapali oldugu ülkede gelecek ay okullari yeniden açmayi planliyor.

Israil’de asili ve negatif testi gösteren ebeveynler, okullara girebilecek

Israil Egitim Bakanligi, korona virüs kapsaminda egitim yilligina iliskin yeni kararlar aldi. Bakanlik Yesil Asi Pasaportu veya 24 saat önce yapilan negatif korona testi göstermeleri sartiyla ebeveynlerin okuldaki törenler, toplantilar ve veli-ögretmen konferanslara girmelerine izin verdi. Okullarda maske zorunlulugu uygulanacakken kapali yapilarda 50 kisi, açik alanlarda 100 kisi olarak sinirlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile