Kazakistan'da Neşet Ertaş'ın Şiiriyle Karşılandılar

KIRŞEHİR - "Kardeş şehir" olmak için iyi niyet mektubu imzalamak üzere Kazakistan'ın Türkistan kentine giden Kırşehir heyeti, Neşet Ertaş'ın "Veda" şiiri ile karşılandı.

Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Zorlu ve belediye meclisi üyelerinden oluşan heyet, çeşitli ziyaretler için Kazakistan'ın Türkistan kentine gitti.

Türkistan Valisi Alimbek Oserbayev'in eşlik ettiği heyet, Almatı kentindeki Türk Konsolosluğu'nu ziyaret ettikten sonra Yunus Emre Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Buraya gelişlerinde Neşet Ertaş'ın "Veda" şiiri ile karşılanan heyet üyeleri duygulu anlar yaşadı. Merkezin öğrencileri tarafından verilen konser beğeni topladı. Bir Kazak sanatçı, Neşet Ertaş'ın "Doyulur mu" adlı eserini okudu.

Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesini de ziyaret eden heyet, daha sonra Türkistan Valiliğindeki iyi niyet mektubu imza törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Türkistan ile manevi bağları bulunduğunu ifade ederek, Hoca Ahmet Yesevi'nin öğrencisi Ahi Evran-ı Veli'nin kabri ve türbesinin Kırşehir'de olduğunu söyledi.

Kırşehir Belediyesinin, kent merkezindeki bir caddeye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ismini verdiğini hatırlatan Şahin, Ahi Evran Üniversitesindeki bir amfiye de Kazakistan ismi verildiğini ifade etti.

Şahin, "Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesinin bu şehirde, Ahi Evran'ın türbesinin ise Kırşehir'de bulunması iki şehir arasında manevi bir bağın olduğunun ispatıdır. Biz de bu manevi bağı resmileştirmek için bugün burada sizlerleyiz. İmzalayacağımız iyi niyet mektubunun ardından "Kardeş Şehir Protokolü"nü imzalamak üzere Eylül ayında Kırşehir'de kutlanacak Ahi Evran-ı Veli'yi Anma Törenlerine sizleri davet ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Şahin ile Türkistan Valisi Oserbayev arasında iyi niyet mektubu imzalandı.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Murat Çemrek ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğini temsilen Orta Asya Uzmanı Laura Akgül'ün de eşlik ettiği heyet, Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Aynur'u da ziyaret ettikten sonra Kırşehir'e döndü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile