Kazakistan'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'ne yeni atama

Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Merkezi'ne müdür atandı.

Astana Yunus Emre Kültür Merkezi müdürlüğüne atana

Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Merkezi'ne müdür atandı.

Astana Yunus Emre Kültür Merkezi müdürlüğüne atanan Dr. Mehmet Arslan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada üstlendiği sorumluluğunun farkında olduğunu belirtti.

Arslan, Türkiye'yi; Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, bununla ilgili bilgi ve belgeleri Kazakistan'ın istifadesine sunmak istediklerini belirtti. Merkezin, Türkiye'nin Kazakistan ile kültürel alışverişini arttırarak dostluğunu geliştirmek amacıyla 26 Mayıs 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören ile resmi açılışı yapıldığını hatırlatan Dr. Mehmet Arslan, bu sorumluluğunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde bilimsel projeler, kültürel etkinlikler ve kurslar aracılığıyla Türkiye'nin Kazakistan'da daha yakından ve doğru tanınmasına katkı sağlandığını dile getiren Arslan, kültür merkezinin Kazakistan ile Türkiye arasında bir kültür köprüsü oluşturmakta olduğuna vurgu yaptı.

Arslan, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Türk kahvesini, çayını ve tatlılarını tatmak isteyen herkesin buluşma noktası haline geleceğini vurguladı.

2003 yılında Siyasi ve Ekonomik Coğrafya alanında Moskova Devlet Üniversitesi'nde doktorasını bitiren Dr. Mehmet Arslan, uzman Jeopolitik ve analizci. Evli olan Arslan daha önce Moskova Şarkiyat Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra Yunus Emre Kültür Merkezi'ne müdür olarak atandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile