Kazakistan Parlamento Başkanı Kairat Mami Nevşehir'de

Kazakistan Parlamento Başkanı Kairat Mami Nevşehir'de

Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami, Nevşehir`e geldi.

Kazakistan Cumhuriyeti`nin 20. bağımsızlık yılı nedeniyle Ankara`da düzenlenen kutlamalara katılmak üzere Türkiye`ye gelen Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami, sabah saatlerinde AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof.Dr. Canseyit Tüymebayev ve bazı parlamento üyeleri ile birlikte özel bir uçakla Ankara`dan Nevşehir`e geldi.

Kapadokya Tuzköy Havalimanı`nda Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami ve beraberindeki heyet, daha sonra Nevşehir Valiliğine geçti.

Valilik girişinde polis merasim takımını selamlayan konuk başkan, Vali Abdurrahman Savaş ile makamında bir süre görüştü.

Savaş, burada yaptığı açıklamada, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami ve beraberindeki parlamento heyetini Nevşehir`de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Savaş, Kairat Mami`ye Kapadokya bölgesinin tarihi ve coğrafik özellikleri hakkında da bilgi verdi.

Kazakistan Fahri Konsolosu Dr.Halil Uluer`in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kairat Mami ise, Vali Savaş`a Nevşehir`de kendisine ve parlamento üyelerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Türkiye ile Kazakistan arasında güçlü bir kardeşlik ve dostluk bağı bulunduğunu vurgulayan Mami, bu bağı ilerleyen dönemde daha da güçlendirerek sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti. Mami, "Türkiye ile Kazakistan arasında yıllardan beri gelen bir dostluk bağının yanında stratejik bir ortaklık var.Bunu daha da güçlendirerek parlamento seviyesinde ilerletmek istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Vali Abdurrahman Savaş tarafından ziyaretin ansına Kairat Mami`ye Hitit amforası hediye edildi.

Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardından Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etmek üzere Nevşehir Valiliğinden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile