Kazakistan üniversitesi en iyi 500'e girdi

Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyet gösteren Avrasya Devlet Üniversitesi, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmeyi başardı.

Avrasya

Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyet gösteren Avrasya Devlet Üniversitesi, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmeyi başardı.

Avrasya Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakytzhan Abdirayim, düzenlediği basın toplantısında, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

2010 yılı derecelendirme raporuna göre, dünyada 17 bin üniversite arasında ilk 500'e girme başarısı gösterdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Abdirayim," Bu başarı Kazakistan'ın başarısıdır. Bu hükümetin, bakanlığın, üniversitede görev yapan profesörlerin, okuyan öğrencilerin başarısıdır. Herkes bununla gururlanmalıdır." dedi.

Prof. Dr. Bakytzhan Abdirayim, dünyanın önde gelen 144 üniversitesiyle işbirliği yaptıklarını, 229 öğrencisinin yurtdışında burslu master ve doktora yaptığını aktardı. Abdirayim , aynı zamanda 12 ülkeden 201 yabancı öğrencinin Avrasya Devlet Üniversitesi'nde eğitim aldığını belirtti.Abdirayim, üniversitede İtalya, Japonya, Güney Kore, İspanya, Türkiye ve Amerika'dan gelen profesörlerin ders verdiğini söyledi.

1996 yılında Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kararıyla açılan Avrasya Devlet Üniversitesi;geçen yıl 531. sırada yer almıştı. Üniversitede 9380 öğrenciden 6754'ü burslu okuyor. Avrasya Üniversitesi bünyesinde 13 fakülte ve 28 bölüm bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile