Kazayi Önleyen Kahraman Polise Basari Belgesi Verildi

Kazayi Önleyen Kahraman Polise Basari Belgesi Verildi

Karaman’da uygulama noktasina yaklasan dolmusun soförünün rahatsizlandigini fark edip, minibüsü durdurmaya çalisan ve arkadan gelen sürücüleri uyararak kazayi önleyen trafik polisine Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim tarafindan basari belgesi verildi.

Olay, 14 Nisan Pazar günü Üniversite Mahallesi Ibrahim Öktem Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü’nde görevli polis memuru Hüseyin Ala, trafik uygulamasi esnada uygulama noktasina yaklasan bir dolmusun yol ortasinda durdugunu fark etti. Bir süre sonra direksiyon basindaki sürücü Bekir Bingöz’ün fenalasarak dolmusun geri gittigini gören trafik polisi Hüseyin Ala, müdahalede bulunarak arkadan gelen araçlarin kazaya karismasini önledi.

O anlar saniye saniye kamerada

O anlar ise cadde üzerinde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerasina yansidi. Fenalasan dolmus sürücüsü daha sonra çagrilan ambulansla Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede tedavisi yapilan ve saglik durumu iyi oldugu ögrenilen sürücü, daha sonra taburcu edildi.

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, seyir halindeki araçlarin sürücüleri uyararak muhtemel bir kazayi önleyen Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügünde görevli polis memuru Hüseyin Ala’yi makaminda kabul etti. Polis memuruna görev bilincinden dolayi tesekkür eden Vali Sariibrahim, "Polisimizi vatandasimizin durumunu fark edip inisiyatif aldigi için tebrik ediyorum. Emniyet teskilatimiza sonsuz tesekkür ediyoruz. Onlar iyi oluyor ki bizler de iyi oluyoruz. Bu vesileyle görevli polis memurumuza Içisleri Bakanimiz Ali Yerlikaya’nin takdirleriyle bir hatira birakalim dedik. Insallah iyiliklere ve güzelliklere vesile olur" dedi.



"Araç durduktan sonra sürücüye ilk müdahaleyi yaptim"

Polis memuru Hüseyin Ala da görevinin geregini yaptigini belirterek, "Dolmus soförünü kontrol için uygulama noktasina çekmek istedim. Bu sirada sürücü alanda bulunan dur levhasina çarparak geri geri hareket etmeye basladi.

O sirada terslik oldugunu anladim. Yaklastigimda sürücünün baygin oldugunu gördüm ve hizla hareket edip kapiyi açarak sürücünün ayagini frene koydum. Ardindan arkadan gelen araçlari yönlendirmek için dolmusun arkasina geçtim. O sirada dolmus, sürücünün ayaginin agirligiyla yavasladi. Araç durduktan sonra sürücüye ilk müdahaleyi yaptim ve saglik ekiplerini aradim" ifadelerini kullandi.

Daha sonra Vali Sariibrahim tarafindan polis memuru Hüseyin Ala’ya basari belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile