Kazı Alanında İş Makineleri Çalışmaya Başladı

Diyarbakır`ın Sur ilçesi İç Kale mevkiinde restorasyon kazılarında insanlara ait kemiklerin çıktığı bölgede iş makineleriyle çalışma başlatılmasına izin verildiği bildirildi.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof . Dr . Abdusselam Uluçam , kazı alanındaki bütün yetkiyi Cumhuriyet Başsavcılığı`na verdiklerini söyledi . Uluçam , " Daha önce bölgede iş makineleriyle kazı yapılması için bize başvuru yapılmıştı . Kurul olarak olağanüstü toplandık ve SİT alanı olduğu için iş makinelerinin bölgedeki tarihi eserlere zarar verebileceği gerekçesiyle bu talebi reddettik . Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı bölgede daha hızlı ve rahat kazı yapılması ve olayın bir an evvel aydınlatılması içintarafımıza acil bir yazı daha gönderdi . Bunun üzerine kurulu yeniden topladık ve deliller toplanamayacağı için bütün sorumluluğu Cumhuriyet Başsavcılığı`na devrederek istenilen şekilde kazı yapılabileceğini belirttik . Bölgedeki yetki ve sorumluluk tamamıyla Cumhuriyet Başsavcılığı`ndadır . İstedikleri gibi çalışma yapabileceklerdir " dedi

Daha önce savcılığın iş makineleriyle kazı çalışmaları için yaptığı başvuruyu reddeden Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu , ikinci başvuruyu kabul ederek çalışmaya izin verdi . Kurulun isim belirtmeden bölgede çalışma yapılabilir demesinin üzerine iş makineleriyle çalışmalara başlanıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile