KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay, uyanıklık, rahatlama, hayal gücü, zihin egzersiz, bilinç dışına uyum ve kontrolün sergilenmesinin 'hipnoz' olarak tanımlandığını söyledi.
Hipnoz hallerinde uyku, bilinçsizlik durumu, zayıf zihinli olmak, başkaları tarafından yönlendirilmek ve kontrolü kaybetmek gibi durumlarla insanın karşı karşıya kalabileceğini vurgulayan Durabay, şunları söyledi:
"Her insan hayatta kendi için bir şeyler ister. Geleceğiniz üzerinde ne kadar etkili olacağınız bugünlerde yapacağınız çalışmalara ve eğitimlere bağlı. Zihin ve beden birbirini çok etkileyen iki yapıdır. Zihinden geçen çeşitli duygular bedensel tepkiye neden olmaktadır. Bu tepkiyi bazı organlar hisseder bazıları hissetmez. Kanser gibi hastalıkların psikolojik etkileri buna iyi bir örnektir. Zihin 'bilinç ve bilinçaltı' olarak iki kısımdan oluşur. Beyin en fazla 7 duruma odaklanır. Bilinçaltı ise 400 bin çeşit duruma odaklanabiliyor. Bilinçaltı anne karnından yaşamın sonuna kadar kayıt yapar. Bilinçaltında şok, 21 günlük uygulama ve hipnoz ile değişim olur. Hipnoz halk arasında tanımı bazen yanlış yapılmaktadır."
Kbü'de 'Bilinçaltı ve Hipnoz' Semineri
Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Bilinçaltı ve Hipnoz" semineri düzenlendi.