Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan seminerde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker, çok sayıda yaralı veya hastanın bulunduğu acil durumlarda neler yapılması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.
Ülker, çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda olay yerinde veya sağlık kuruluşlarında öncelik sırasının belirlenmesi olarak tanımlanan triajın amacı, afet triajı, ulusal medikar kurtarma ekibi, kullanım yerleri ve triaj sistemlerini anlattı.
Ülker, Türkiye'de acil servislerin Amerika benzeri sistemde işlediğini, Avrupa kaynaklı acil servislerde yerinde müdahale anlayışı olduğundan Avrupa sisteminin bir adım önde olduğunu belirtti.
KBÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç, eğitimin temel amacının mezun öğrencilerin buradan ayrıldıktan sonra ulusal düzeyde bir sertifika almalarını sağlayıp 'İç denetçi yetki belgesi' almaya kalktıklarında ellerinde hazır bir bilgi ve birikim olmasını temin etmek olduğunu belirtti.
Söz konusu eğitimin, mezun durumunda olan tüm bölüm öğrencilerine açık olduğunu kaydeden Kılıç, eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanların belgelerini alabileceklerini başarısız olanların ise bir sonraki sınava tekrar katılabileceklerini söyledi.
KBÜ'de Eğitim Semineri
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABUSEM) tarafından sağlık ve iç denetim konularında eğitim semineri düzenlendi.