KBÜ'de Kayıt İşlemleri Tamamlandı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan 9 bin 211 öğrencinin kayıt işlemleri tamamlandı.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 9 bin 211 öğrenciden 8 bin 438'inin kayıt olduğu belirtildi.

Ek yerleştirmedeki KBÜ kontenjan sayısının 773 civarında olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, ek yerleştirmeyle bu yıl doluluk oranının yüzde 100 olacağı tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu yıl 7 bin 450 yabancı uyruklu öğrencinin başvurduğu, 2 bin 222 öğrencinin üniversiteye yerleşmeye hak kazandığı da belirtildi.

Üniversite programlarına yatay ve dikey geçiş sınavlarıyla kaydolacak öğrencilerle bu yıl yeni öğrenci sayısının 10 bini geçmesinin beklendiği ve toplam 53 bin öğrencinin eylül ayında KBÜ'de ders başı yapmasının beklendiği dile getirilen açıklamada, tüm öğrencilerin 5-9 Eylül tarihleri arasında ders alma işlemlerini yapabileceği, ikinci öğretim veya uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin ise 5-8 Eylül tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerine öğrenci numaralarını ibraz ederek öğrenim ücretlerini yatırabilecekleri bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile