KBÜ'de SAGLIKFEST'in Yarismalari Ile Ilgili Bilgilendirme Yapildi

KBÜ'de SAGLIKFEST'in Yarismalari Ile Ilgili Bilgilendirme Yapildi

Milli Saglik Bilimleri Hamlesi SAGLIKFEST’in birinci adimini olusturan Saglik Modeli Tasarim Yarismalari ile ilgili Türkiye geneli elektronik bilgilendirme toplantisi yapildi.

Karabük Üniversitesi ev sahipliginde 6-7 Kasim 2024 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk Saglik Bilimleri Festivali birinci adimini olusturan Saglik Modeli Tasarim Yarismalari ile ilgili elektronik bilgilendirme toplantisi yapildi. Microsoft Teams oturumu üzerinden gerçeklestirilen toplantiya Türkiye geneli lise ve üniversite ögrencileri, ögretmenler ve akademisyenler katildi.

Toplantida sunum yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Solmaz, SAGLIKFEST çerçevesind düzenlenecek yarismalar ve alan etkinlikleri ile ilgili katilimcilari bilgilendirdi.

SAGLIKFEST’in 4 farkli kategori altinda 8 farkli temada sekillenen Saglik Modeli Tasarim Yarismalarina basvurularin elektronik basvuru sistemi üzerinden alindigini belirten Solmaz, son basvuru tarihinin 15 Ekim 2024 oldugunu hatirlatti.

Solmaz, yarismalara basvurularin tek basina olabilecegi gibi takim halinde de yapilabilecegini dile getirerek sunlari söyledi:

“Milli Saglik Bilimleri Hamlesi temasi altinda sekillenen model tasarim yarismalarinin içerigi insanin saglikli yasami sonucu sekillenen saglikli toplum iliskisi etrafinda sekillenir. Bu dogrultuda saglik alaninin farkli kategorilerinde yeni yaklasimlar gelistiren veya mevcut yapiyi gelistiren yenilikçi model tasarimlarinin ortaya konulabilmesi saglik model yarismalarinin kapsam ve siniri çizer.”

Toplanti soru-cevap bölümünün ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile