KBÜ'de 'Saz Ve Söz Meclisi' Etkinligi

KBÜ'de 'Saz Ve Söz Meclisi' Etkinligi

Karabük Üniversitesi Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) tarafindan "Saz ve Söz Meclisi" adli etkinlik düzenlendi.

Karabük Üniversitesi TÖMER tarafindan düzenlenen “Saz ve Söz Meclisi” etkinligi, Istanbul Medeniyet Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Alvan ve Kültür ve Turizm Bakanligi Sanatçisi Neyzen Mustafa Hakan Alvan’in katilimiyla 15 Temmuz Sehitler Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Etkinlige Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Sema Noyan, Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Mustafa Karaca, Personel Daire Baskani Kemal Özeken, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sanatçisi Neyzen Mustafa Hakan Alvan, “Karabük Üniversitesinin bu programina gelmekten çok mutlu olduk. Burada ögrendik ki yurt disindan buraya gelip Türkçe ögrenen kardeslerimiz var. Bizim bu programi yapma amacimiz, ögrendikleri dili bu cografyada Türkçenin, ögrendikleri dilin müzik kültürüyle nasil bir birlikteligi oldugunu, ögrendikleri Türkçenin müzigimizde nasil yasadigina dair arkadaslarla bir sohbet edip onlarin örneklerini vermeye çalisacagiz. Bizim için de güzel bir tecrübe olacak" seklinde konustu.

Etkinlikte Türk kültürünün köklü unsurlarindan ninniler, amin halayi, Karagöz edebiyati ve musiki gibi konulara deginildi. Ayrica, sair ve bestekar sultanlar ile Türk marsi gibi önemli kültürel ögeler üzerinde duruldu. Farkli kültürlerden gelen TÖMER ögrencileri, program sayesinde Türkiye’nin sanat ve edebiyat zenginligini yakindan tanima firsati buldular.

Etkinligin soru-cevap kisminda, ögrenciler merak ettikleri sorulari konusmacilara yöneltti.

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, etkinlik sonunda konusmacilara tesekkür belgelerini takdim ederek katkilarindan dolayi tesekkür etti.

Program, müzik dinletisinin ardindan hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile