Kbü'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Sağlıklı Yaşam Konferansı" düzenlendi.

Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Fen Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferasta, sağlıklı gıdalarla beslenildiği zaman sağlıklı yaşam sürdürüleceğini söyledi.

Tüketilen gıdaların kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Şen, şu şekilde konuştu:
"Doğal ürün olması önemli. Vücudumuzun üç temel besin maddesinden faydalanabilmesi için onların kendilerini oluşturan küçük parçalara ayrılması gerekir. Sağlıklı yaşam sağlıklı beslenmeden geçer. Bugün birçok insan sağlıklı ürünler tükettiğini sanıyor. Durum böyle değil. Herkes alışveriş yaparken dikkatli olmalı. Yağlı, hamurlu ve tuzlu ürünler az tüketilmeli."
- Hemşirelik Haftası
"Sanatta Sağlık ve Hastalık Paneli" gerçekleştirildi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen panelin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Karabük'te birçok alanda gerçekleştirilen işbirliğinin sağlık alanında da kendisini göstermeye başladığını söyledi.

KBÜ'de yetiştirilecek hemşire ve doktorlar ile Karabük ve Türkiye'ye hizmet edecek nesil yetiştireceklerini ifade eden Kadı, şunları kaydetti:
"Hemşirelik mesleği, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunmasına yardım eden, insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Topluma verdiğiniz hizmet, hekimlere verdiğiniz destek, hasta ve hasta yakınlarına gösterdiğiniz ilgi ve şefkat dolayısıyla çok önemlisiniz. Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır ve itina ile çalışıyorlar."
Panele Karabük Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile