KBÜ Ögretim Üyesi Bezci'nin Antrenörü Oldugu Milli Takim Avrupa Sampiyonu Oldu

KBÜ Ögretim Üyesi Bezci'nin Antrenörü Oldugu Milli Takim Avrupa Sampiyonu Oldu

Karabük Üniversitesi Hasan Dogan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sakir Bezci’nin antrenörlügünü yaptigi Türkiye Milli Takimi Avrupa Taekwondo Sampiyonasi’nda Avrupa sampiyonu oldu.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi’nda Türkiye Milli Takimi; 3 altin, 9 gümüs ve 4 bronz olmak üzere 16 madalya ile kürsünün en üst basamagina çikarak Avrupa sampiyonluguna ulasti.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi, 40’dan fazla ülkeden yaklasik 520 sporcunun katilimiyla 9-12 Mayis tarihinde gerçeklestirildi.

Sampiyonada KBÜ Hasan Dogan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sakir Bezci’nin antrenörlügünü yaptigi Türkiye Milli Takimi, sampiyonayi 3 altin, 9 gümüs ve 4 bronz olmak üzere 16 madalya ile tamamladi.

Türkiye, bu sonuçlarla 2022 yilinda yapilan son sampiyonadan sonra yeniden takim halinde Avrupa sampiyonu oldu. Ay yildizli milliler, taekwondoda kadinlarda takim halinde ikinci, erkeklerde birinci sirayi alirken genel klasmanda zirveye çikti. Milli para taekwondocularda 2022’den sonra yeniden takim halinde Avrupa sampiyonluguna ulasti.

Dünya Kupasi Taekwondo sampiyonu, Milli Takim Antrenörü ve Karabük Üniversitesi Hasan Dogan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sakir Bezci elde edilen basaridan büyük gurur duydugunu ifade ederek, “Türkiye, sampiyonayi 3 altin, 9 gümüs ve 4 bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile tamamlayarak sampiyonluga ulasti. Hem Taekwondo hem de Para Taekwondo Milli Takimlarimiz kürsünün en üst basamaginda yer almayi basardi. Tüm sporcularimiz ve emegi geçen herkesi yürekten kutluyorum. Sanli ülkemin her alanda basarilari daim olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile