Kck Operasyonunun Ardından

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları ve eylemlere karıştıkları ileri sürülen şahıs, dernek ve kuruluşlara yönelik yapılan operasyonun ardından Barış ve Demokrasi Partililer (BDP) basın açıklaması yaparak operasyonu protesto etti

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları ve eylemlere karıştıkları ileri sürülen şahıs, dernek ve kuruluşlara yönelik yapılan operasyonun ardından Barış ve Demokrasi Partililer (BDP) basın açıklaması yaparak operasyonu protesto etti.
BDP İl Başkanı, meclis üyeleri ve yöneticilerinin gözaltına alındığı olayı BDP'liler, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile kınadı. Alkışlarla, atılan sloganlarla ve oturma eylem yaparak gözaltıları protesto eden parti üyeleri adına açıklamayı BDP İl Başkan Yardımcısı Behçet Öcalan yaptı.
Operasyonun KCK'nın eylemsizlik sürecini bir ay uzatmasının ardından yapılmasına dikkat çeken Öcalan:"Bugün İl Başkanımız İbrahim Ayhan ve birçok yöneticimizin evleri basılmış, ilçelerde de bir çok arkadaşımız gözaltına alınmıştır.Genel merkezimiz tarafından birlikte yaşama iradesi ortaya konulduğu halde bu ülkede birlikte yaşam ve kardeşliği esas alan politikalarıyla gündem oluşturan partimizin il eş başkanları ve çalışanlarına dönük gözaltı furyasının bir tek anlamı olabilir o da provokasyondur. Bu
haksız uygulamaların biran önce son bulması, gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından yapılan 5 dakikalık oturma eyleminden sonra partililer, geniş güvenlik önlemleri altında BDP İl binasına gitti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile