10 Kasim dolayisiyla ilk tören Atatürk Aniti’nda çelenk sunma töreni ile gerçeklesti. Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Niyazi Ugur ve Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik tarafindan anita çelenk sunulmasinin ardindan saatler 09.05’i gösterdiginde saygi durusunda bulunuldu. Protokol üyeleri saygi durusunda bulunurken, cadde üzerinde seyreden sürücüler de araçlarindan inerek saygi durusunda bulundu.
Törene, Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.
Günün ikinci programi Hüseyin Tatoglu Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Eregli Lisesi tarafindan düzenlenen anma programi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.
Açilis konusmasini yapan Eregli Lisesi Okul Müdürü Ibrahim Aydin, günün anlam ve önemini belirten konusmasinda su ifadelere yer verdi:
“Büyük önder, fikir, ideal ve eserleri ile bagimsizligimizdan tarihimize, dilimizden sanatimiza ve benligimize kadar en gerçek fikirlerin ve en gerçek duygularin içinde aramizda hep yasayan önderdir. Atatürk’ün ölümsüzlüge ugurlandigi yil dönümünde herkese düsen en büyük görev, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i iyi anlamak, Cumhuriyet’in her degerine sahip çikmak korumak, Atatürkçü düsünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydinlik yarinlara tasimaktir. Dünya’nin en seçkin ve en saygin lideri söyle diyordu; 2 Mustafa Kemal vardir. Biri ben et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. Ikinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesi ile ifade edemem. O ben degil, bizdir. O memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için ugrasan aydin, savasçi bir topluluktur. Ben onlarin rüyasini temsil ediyorum.”
Tarih Ögretmeni Özgür Özer, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatina iliskin fotografli sunum ile katilimcilara anlatimda bulundu.
Konusmalarin ardindan Eregli Lisesi ögrencilerinin hazirladigi “Atatürk’ün Biyografisi” adli oratoryo sunumu yapildi. Düzenlenen anma programi katilimcilardan büyük takdir topladi.
Kdz. Eregli'de Atatürk'ü Anma Programlari Gerçeklestirildi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83’üncü yil dönümü dolayisiyla Zonguldak’in Eregli ilçesinde tören ve anma programlari düzenlendi.



















