KDZ.Ereğli’de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

KDZ.Ereğli’de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bayramlaşma programına ise protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum ve mesleki kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programında Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr.Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Kıdemli Albay Bahadır Yalçın, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı daire müdürleri ile birlikte, halkla bayramlaştı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada mutlu günlerden birinin yaşandığını söyledi.

Bayram dolayısıyla Ereğli halkı ile kucaklaştıklarını belirten Çay,”Bugün her yerdeki İslam aleminde aynı coşku ve güzellik yaşanıyor. Allah bu günleri bizden eksik etmesin. Bu vesileyle İslam Aleminin ve Ereğli halkının bu mutlu günü yaşadığı Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Önünüzdeki günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Bayramımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, halkımıza sağlık mutluluklar diliyorum” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan da, İslam Alemi ile Zonguldak halkının bayramını kutladığını ifade ederek, “Bununla beraber önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Yani çifte bayramı hep birlikte kutluyoruz. Bayramların en önemli kriterlerinden biri akraba-i talukatı koruyup, gözetmektir. Bir diğeri de fakirleri koruyup, gözetmektir. Dolayısıyla bu bayramlarda iki kriteri yerine getirmiş olmak ve bunun akabinde de esas bayramı yaşamak manasına gelir. Bu vesileyle gençlerimizin ailelerini ziyaret edeceklerini biliyorum” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ise bugünlerin son derece önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şöyle konuştu:“Çünkü iki bayram bir araya geldi. Biri İslam Alemini dini bayramı, diğeri de ülkemizin kurtuluşu, bağımsızlığını kazanması olan Cumhuriyet Bayramı’dır. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazandığı için dini bayramlarımızı çok nezih bir şekilde geçiriyoruz. Eğer bayrağımız gönderde dik duruyorsa, camilerimizde ezan sesi duyuluyorsa, bu, bağımsızlığımızı kazandığımız savaş neticesinde bu hale gelmiştir. İşte bu anlamda iki bayramı birlikte kutlamanın çok özel olduğunu düşünüyorum”

Eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, “Gerek ülke genelinde, gerekse Kdz. Ereğli’de mübarek bayramın kutlandığını anımsatarak, “Cenab-ı Allah milletimizin bayramını mübarek kılsın, hayırlara vesile olsun. Cumhuriyet Bayramımızın da bir arada kutluyoruz. Yüce Rabbim ülkemizin birlik ve beraberliğini daim kılsın. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Ülkemin bütün insanlarının nice bayramlarda buluşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, CHP İlçe Başkanlığı ile Türk Metal Sendikası’nda bayramlaşmalar yapıldı.

Türk Metal Sendikası’ndaki bayramlaşmaya babalarıyla gelen çocuklara ise Sendika Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş çikolata ile para verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile