Kdz. Ereğli’de Osmanlı Çileği Festivali İptal Edildi

Kdz. Ereğli’de Osmanlı Çileği Festivali İptal Edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi 18 Mayıs 2014 düzenlenecek olan Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali’ni iptal ederek, aynı gün Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri için mevlid-i şerif okutulması kararı aldı.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal yazılı bir açıklama yaparak 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapılması planlanan Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu. Soma’da ki faciada 282 madencinin hayatını kaybetmesi, 61 işçinin de yaralanması ve halen ocakta mahsur kalan işçilerin bulunmasının tüm ülkeyi yasa boğduğunu ifade eden Uysal “Bu elim kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta acılı aileler olmak üzere milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, kurtarma çalışmalarının, her ne kadar umutlar azalsa da, sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak tüm imkanlarını Soma için seferber ettiklerini belirten Uysal, tüm ulusu yasa boğan maden kazası nedeniyle tüm hazırlıkları tamamlanan ve 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapılması planlanan, Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivalini iptal ederek aynı gün Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri ve bölgemizdeki tüm maden şehitleri anısına saat 17.00’de, ilçe müftülüğünün de katkıları ile Amfi Tiyatro da Mevlid-i Şerif okutulacağını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile