Kdz. Eregli'nin Fransiz Isgalinden Kurtulusunun 104. Yil Dönümünü Kutladi

Kdz. Eregli'nin Fransiz Isgalinden Kurtulusunun 104. Yil Dönümünü Kutladi

Zonguldak’in Eregli ilçesinin 18 Haziran Fransiz isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümü düzenlenen çesitli törenlerle kutlandi.

Zonguldak’in Eregli ilçesinin 18 Haziran Fransiz isgalinden kurtulusunun yil dönümü düzenlenen çesitli törenlerle kutlandi. 18 Haziran Kdz.Eregli’nin düsman isgalinden kurtulus günü için Atatürk Aniti önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Kdz.Eregli Ilçe Kaymakami Mehmet Yapici, Karadeniz Bölge Garnizon komutani Tugamiral Niyazi Ugur , Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve Karadeniz Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik ve siyasi partilerin ilçe baskanlari, Sehit Aileleri ve Gaziler ile çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende Günün Anlam ve önemine iliskin konusma yapan Karadeniz Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik bu yil 104’cüsü kutlanan Kdz.Eregli’nin düsman isgalinden kurtulus yildönümünün her yil farkli duygularla kutlandigini dile getirerek sunlari kaydetti : Bugün burada Karadeniz Eregli’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104 kutlamaktan bunun onurunu ve gururunu yasiyoruz hep birlikte bu günlerin fedakârligini direnisini ve birlik ruhunu yeniden hatirliyor ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlü oldugumuzu biliyoruz. Bu anlamli bir günde basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari tarafindan baslatilan kurtulus hareketi hukuk cemiyeti ile birlikte yurdun her tarafindaki bagimsizlik mücadelesini ateslemistir. Dogal limani ve zenginlikleri ile birlikte bölgede çok önemli bir yerde bulunan Kdz. Eregli 8 Haziran 1920 tarihinde Fransizlar tarafindan isgal edilmisti bu topraklardan yükselen bagimsizlik atesi ile atalarimiz kahramanca mücadele ederek Eregli’mizi savunarak 18 Haziran 1920’ de ilçemizi düsman isgalinden kurtarmistir. Bu topraklarda düsmana karsi geçit vermemislerdir Kurtulus savasinin bu zorlu günlerinde Kdz. Eregli’mizi düsman isgalinden kurtarmis olan Gazi ve sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz’

Konusmalarin ardindan halk oyunlari gösterisi yapilarak düzenlenen tören son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile