KEAL Model Birlesmis Milletler 2024 Konferansi Sona Erdi

KEAL Model Birlesmis Milletler 2024 Konferansi Sona Erdi

Karadeniz Eregli Anadolu Lisesi tarafindan gerçeklestirilen ve 12 okuldan 250 ögrenci ve ögretmenin katildigi, farkli komitelerde dünya genelindeki sorunlari ülkeler adina Ingilizce olarak tartisilan KEALMUN’24 Konferansi sona erdi. Kapanis töreninde; 3 gün boyunca gerçeklesen oturumlarda basarili olan ögrencilere sertifikalari takdim edilirken, ilk kez gerçeklesen KEALMUN etkinligi tüm katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi.

Her yil farkli okullarda Ingilizce olarak gerçeklesen en prestijli akademik etkinliklerden biri olan Model United Nations (MUN) konferansi, Karadeniz Eregli Anadolu Lisesi ev sahipliginde bu yil ilk kez KEALMUN’24 ismiyle 26-27-28 Nisan tarihlerinde gerçeklestirildi.

12 okuldan, 250 ögrencinin katildigi ve Kültür Merkezinde gerçeklesen etkinligin açilis törenine, Ilçe Milli Egitim Müdürü Harun Akgül, Zonguldak BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Saban Çelikoglu, Zonguldak BEÜ Eregli MYO Müdürü Prof. Dr. Avni Yildiz, AK Parti Ilçe Baskani Av. Muhammet Mücahit Andiç, Kdz. Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlari Dernegi Baskani Tuncay Ertürk, TED Kdz. Eregli Koleji Mezunlari Dernegi Baskani Deniz Direk ile birlikte onur konugu olarak Kdz. Eregli Anadolu Lisesi 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti Istanbul Fahri Konsolosu ve Türkiye Uganda Is Konseyi Üyesi Levent Serdar Dervisoglu da katilarak, bir konusma gerçeklestirdi.

Birlesmis Milletler’in farkli komitelerinin, simülasyon olarak canlandirildigi konferans kapsaminda; ayri ayri komitelerde evrensel konulari ele alan katilimcilar, yogun geçen 10 ayri oturum aralarinda ise mini bir konser ile birlikte çesitli atölye ve aktivitelerle eglenme firsati buldular, danisman ögretmenler için LÖSEV yararina Mandala boyama etkinligi düzenlendi.

KEALMUN’24 konferansinda yer alan 3 ayri kriz komitesinde ögrenciler bölgede ilk kez güncel sorunlardan farkli olarak, tarihsel sorunlar, o dönemin karakterleri temsil edilerek yeniden tartisildi.

Ögrencilerin gerektiginde kendilerini bireysel düsüncelerinden soyutlayarak farkli görüsleri de temsil etmelerini saglayan ve BM delegeleri rolünde dünya meselelerini tartisarak çözüm önerileri sunma firsati sunan KEALMUN’24 Konferansi, ögrencilerin hem diplomasiyi ögrenmelerine, uluslararasi platformda arastirma yapma, yazma, toplum içinde konusma, problem çözme, ortak görüs olusturma ve isbirligi konularindaki becerilerinin de gelismesine katki sagladi.

Kapanis töreninde ise üç gün boyunca süren konferansin kapanis töreninde her komiteden mansiyon, en iyi ikinci delege ve en iyi delege ödülü alan ögrencilere belgeleri verilirken, farkli okullardan katilan danisman ögretmen ve ögrencilere katilim sertifikalari takdim edildi. Ayrica törende KEAL Okul Müdürü Selçuk Altin, katkilarindan dolayi KEAL Mezunlar Dernegi Baskani Aykut Ates’e de bir plaket takdim etti. Kdz. Eregli Anadolu Lisesi ev sahipliginde ve KEAL Mezunlar Dernegi destegi ile gerçeklesen KEAL Model United Nations (Model Birlesmis Milletler) 2024 Konferansi, ögrenci ve ögretmenlerden olusan 90 kisilik bir ekip tarafindan hazirlanirken; organizasyon, komiteler ve alan ekiplerinde bu kisiler görev aldi.

Bu yil ilk kez gerçeklesen KEALMUN’24 konferansi katilimcilarin tamamindan tam not alirken, büyük bir begeni toplamayi basardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile