Keban'da "3. Nimri'ye Hep Birlikte" Etkinliği

ELAZIĞ - Keban ilçesine bağlı Pınarlar köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek "Nimri'ye Hep Birlikte" etkinliği 30 Ağustos'ta başlayacak.

Pınarlar Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Mine Tan Dehmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 30 Ağustos'ta başlayacağını ve 3 gün devam edeceğini belirtti.

Bu yılki etkinliklerin köy muhtarlığının da desteğiyle dernek tarafından düzenlendiğini ve İstanbul'dan etkinliğe katılmak isteyenler için otobüslerin kaldırılacağını ifade eden Dehmen, şunları kaydetti:

"Doğa, kültür, sanat, dayanışma gibi temalar çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinliğe, bu sene şarkıcı Veli Aykut misafir olacak. Kendisi sazıyla sohbetiyle bir dinleti gerçekleştirecek. Ağbaba geleneksel köy kurbanı ve Cem töreninin yanı sıra, su gözeleri onarımı, şifalı otlar hakkında bir atölye çalışması, Onar, Denizli ve Bayındır köylerine gezi, yöresel yemeklerin tanıtılacağı bir ortak sofra, şiir, hikaye, efsane okumaları ile müzik dinletisi ve Nimri'nin sorunlarının konuşulacağı bir köy meclisi gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile