Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında yapılan “Geleneksel El Sanatları” ve “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları” eserlerini kursiyerler aslına uygun olarak öğrendiler. Keçe’nin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla Balıkesir’de 2017 yılı içinde açılan geleneksel “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu” tamamlanarak, kurs sonu sınavları yapıldı. Sınav sonrası 16 Kursiyer Usta Öğretici belgesi almaya hak kazandı.
Kurs sonunda kursiyerler dünyada yükselen trend keçe, son birkaç yıldır Türkiye’nin ve Avrupa’nın tasarım fuarlarını da süslüyor tasarımcıların yetenekleri ile şapkaya ve atkıdan eldivene, kolyeden, küpeye, kemerden çantaya, ev aksesuarı yaptılar. Balıkesir’in kültürel bir değeri olan Geleneksel Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu’nda Tepme Keçe teknikleri ile koyunun sırtındaki yün maharetli kursiyerlerin elinde zeytinyağlı sabun ve ılık su ile doku haline getirilmiş şapka, şal, halı, ceket, yelek, abajur, çizme, patik gibi 75 çeşit ürün yapılarak Balıkesir’e kazandırıldı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğunda sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından biri olan “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu”nun Kurs Sonu Sınavı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Başkanlığında, Kurs Yöneticisi Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı, Karesi İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Kurs Sorumlusu Numan Özel ile Kurs Eğiticisi Hülya Görmezoğlu tarafından sınavları yapılarak, kursiyerlere belgeleri verildi.
Keçe Kursu Sona Erdi
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Karesi İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen keçe aksesuarları yapımı kursu yapılan sınavlar sonucu 16 kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘Usta Öğretici’ belgesi aldı.