Keçiören'de Batı Trakya Esintisi

Keçiören'de Batı Trakya Esintisi

Keçiören’de 8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Batı Trakya gecesi yaşandı. Ramazan ayı boyunca Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında son olarak, Batı Trakya Kültür Evi ile Nevşehir Kültür Evinin açılışı gerçekleştirildi.

Sınırları aşan kardeşliğin en güzel örneği Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde, Batı Trakyalı kardeşlerimiz ile Ramazan’ın güzelliklerini birlikte yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gönül coğrafyamızın en derin yerinde bulunan Batı Trakyalı kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşamalarını istiyoruz. Türkiye her zaman yanlarındadır. 8’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Nevşehir ve Batı Trakya’yı yan yana getiriyoruz. Aynı Allah’a, aynı kutsal kitaba inanmış kardeşlerimiz ile yan yana, omuz omuzayız. Anadolumuzun zenginlikleri ile sınırlarımızın ötesindeki zenginlikleri tanıştırıp kaynaştırıyoruz. Bunun için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Amacımıza da ulaştığımız için çok mutluyuz” mesajını verdi.

En güzel duanın “Allah razı olsun” demek olduğunu kaydeden Batı Trakya Türk Birliği Genel Başkanı Ahmet Salihoğlu ise, “Her zaman bizlere destek verip, yanımızda durdukları için Keçiören Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Rodos İstanköy Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı da, hem Türk dünyasına hem de Müslüman dünyasına yaptığı büyük hizmetten dolayı Başkan Ak’ı kutlayarak, “Yunanistan, Rodos ve İstanköy’ü Türk ve Müslüman olarak kabul etmiyor, fakat Rodos ve İstanköy hem Türk’tür hem Müslümandır. Bu çok önemlidir, bunun bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Keçiören’e Batı Trakya’dan kucak dolusu sevgi getirdiğini belirten İskeçe Kırköy Kültür Derneği Asbaşkanı Serpil Aren Memet de, “‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyoruz ve şanlı Türk Bayrağının altında bulunmaktan dolayı çok mutluyuz” derken, Nevşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Eren de hemşehri buluşmaları vesilesiyle Nevşehirlileri soydaşları ile buluşturan Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Keçiören diğer illere de örnek olan bir belediyedir” görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Batı Trakya’dan gelen konuk sanatçı Cemil Cemiloğlu, Barış Manço’dan “Dağlar Dağlar” ve “Gesi Bağları” şarkıları ile “Çanakkale” türküsünü seslendirerek büyük alkış aldı. Gecede ayrıca İskeçe Türk Birliği Ova Halk Oyunları Ekibi’nin Batı Trakya yöresine ait halk oyunları gösterisi ile çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Program hediyeleşme merasimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile