Keçiören'de Huzurevi Sakinleri Model Uçak Yapimi Egitimi Aldi

Keçiören'de Huzurevi Sakinleri Model Uçak Yapimi Egitimi Aldi

Ankara’nin Keçiören Belediyesi, huzurevinde kalan vatandaslar için model uçak yapimina yönelik egitimler baslatti.

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gönül Köskü Huzurevi’nde yas almis büyükler için model uçak yapimina yönelik egitimler basladi.

Model uçak yapimini en ince ayrintisina kadar ögrenen huzurevi sakinleri, yaptiklari uçaklari gökyüzünde uçurmak için gün sayiyor.

Huzurevinde misafir edilen yas almis büyüklerin keyifli ve huzurlu vakit geçirmesi için tüm imkanlari seferber ettiklerini belirten Keçiören Belediye Baskani Mesut Özarslan, “Belediyemiz ile Türk Hava Kurumu Genel Baskanligi is birliginde her yasta ögrenmenin önemini vurgulamak için model uçak yapimina yönelik projemizi hayata geçirdik. Ögrenmenin de eglenmenin de yasi yoktur” dedi.

Havaciliga ve uçak yapimina ilgi duyan büyüklerin katilimiyla gerçeklestirilen tanitici, bilgilendirici ve uygulamali egitimlerin sonunda ortaya çikacak model uçagin uçurulmasi hedefleniyor.

Model uçak egitimlerinin ilk asamasinin 4 hafta sürmesi planlaniyor. Gelisim asamasi olan ikinci 4 haftalik süreçte ise projenin olgunlastirilmasi amaçlaniyor. 6 haftalik son asamada ise uçaga motor takma ve uçagin uçurulmasi süreci gerçeklestirilecek. 14 hafta sürecek kursun sonunda uçmaya hazir olan model uçak tanitilarak törenle gökyüzünde uçmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile