Keçiören'e Yeni Bir Kütüphane Daha Kazandirildi

Keçiören'e Yeni Bir Kütüphane Daha Kazandirildi

ANKARA – Keçiören Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Yücel Hacaloglu Kütüphanesi’nin açilisi yapildi.

Keçiören Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Yücel Hacaloglu Kütüphanesi’nin açilisinda konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Toplum olarak bir yere varacaksak bunun temelinde okumak ve egitim vardir. Beraberinde de çagimizin geregi bilim ve teknoloji vardir. Çocuklarimizi gelecege tasiyacak hizmetleri yapmak bizim boynumuzun borcudur. Ilçemizde kütüphane sayimizi çogaltiyoruz ve çocuklarimiz rahat bir ortamda çalisma imkani buluyorlar” dedi.



“Ayakli bir kütüphaneydi”

Açilista katilimcilara hitaben yaptigi konusmada kütüphaneye ismi verilen Yücel Hacaloglu ile ilgili görüslerini de aktaran Baskan Altinok, sunlari dile getirdi:

“Insanlar dogar yasar ve geride eserler birakir. Yücel Hacaloglu da ülkesine, milletine ve devletine kendini adamis; okuyan, ayakli bir kütüphaneydi. Ülkemize, devletimize, milletimize ve gelecegimize hizmet eden isimler yasatilmali. Gençlerimiz o isimleri tanimali ve örnek almali. Yücel Hacaloglu’na ait 2 bin 500 civarindaki kitap kütüphanemize bagislandi. Bundan dolayi Hacaloglu ailesine tesekkür ediyorum. Burada çocuklarimiz önemli bir çalisma ortamini kazandi. Yücel Hacaloglu’nun ruhu ebediyen burada yasayacak, gençlere bir rol ve bir yol gösterici olacaktir. Yücel Hacaloglu’na Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Ülkemize milletimize devletimize hizmet eden bütün güzel insanlara rahmet diliyorum. Kütüphanemizin kurulmasina destek veren Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügümüze de tesekkür ediyorum.”

Yücel Hacaloglu’nun esi Türkan Hacaloglu da kütüphanenin açilmasini ve buraya Yücel Hacaloglu isminin verilesini saglayan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’a tesekkürlerini sundu. Yücel Hacaloglu Kütüphanesi’nin açilisina Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Eski Ulastirma Bakani Enis Öksüz, IYI Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altintas, Yücel Hacaloglu’nun esi Türkan Hacaloglu, Türk Ocaklari Genel Baskani Mehmet Öz, Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas ve AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan katildi.



7 bin 500 kitap yer aliyor

Yücel Hacaloglu Kütüphanesi’nde Kültür ve Turizm Bakanligi ile isbirligi protokolü kapsaminda otomasyon sistemi bulunuyor. Kütüphanede 7 bin 500 kitap yer aliyor. Iç mekanin yani sira dis mekanda da çalisma alani bulunan kütüphanede 92 kisi ayni anda çalisma yapabiliyor. Her gün çay, çorba ve pogaça ikraminin yapildigi kütüphaneden isteyen ödünç kitap da alabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile