Kedem‘lerde Anneler Günü Coşkusu

Keçiören Belediyesi tarafından öğrencilerin okul derslerine katkı sağlamak amacıyla hizmete sunulan Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezleri (KEDEM), düzenlediği sosyal ve kültürel aktivitelerle de büyük ilgi görüyor.

Belirli günlerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek hem öğrenciler hem de aileler arasında dayanışma ve kaynaşmaya vesile olan KEDEM, Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği programla öğrenci ve velileri bir araya getirdi. Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası‘nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. bölge milletvekili adayı Haluk İpek, AK Parti 2. bölge milletvekili adaylarından Çiğdem Orhan Sarıkaya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler

de katıldı. Bini aşkın KEDEM öğrenci ve velisinin buluştuğu Anneler Günü şenliğinde öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu şenlikte, Türk halk müziği konseri de düzenlendi. Ayrıca öğrenciler arasında düzenlenen "Anne" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve veliler arasından seçilen yılın annesine ödülleri verildi.

Bütün annelerin Anneler Günü‘nü kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek,Türkiye‘de yaşanan hızlı gelişmede en büyük payın annelere ait olduğunu belirterek, "Bu ülkeye hizmet eden ne kadar insan varsa onların yetişmesinde en büyük emek annelerindir. Onların dünya görüşünü hazırlayan annelerdir. Toplumun gelişmesinde kadınların önemi erkeklerden çok daha fazladır" dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınların yönetime katılmasıyla ilgili önemli çabalar olduğunu ancak daha sonra uzun bir dönem unutulduğunu belirten İpek, AK Parti‘nin 8.5 yıllık iktidarı döneminde kadınların yönetime katılmasıyla ilgili çok önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, herkesin bir annesi olduğunun altını çizerek, annelerin sadece belirli bir günde değil, her gün hatırlanması gereken en değerli varlıklar olduğunu dile getirdi. Bir anne için en büyük hediyenin evlatlarının yanında olmak ve evlatları tarafından anılmak olduğunu kaydeden Başkan Ak, KEDEM öğrenci ve öğretmenlerini böyle anlamlı bir günde düzenledikleri programdan dolayı kutladı. KEDEM‘lerde öğrencilere sadece ders vermekle kalmadıklarını anlatan

Başkan Ak, onlara aynı zamanda sosyal ve kültürel değerleri de aşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Ben KEDEM‘lerin bu kadar geniş, kapsamlı ve anlamlı bir hale geleceğini düşünmemiştim. İmkansızlıklar içerisindeki çocuklarımıza fırsat eşitliği, eğitim fırsatı eşitliği yakalayamamış çocuklarımıza bir nebze olsun destek olmak amacıyla kurduğumuz 9 ayrı merkezimizde 10 bine yakın öğrencimizin destek alması ve bu destekler neticesinde derslerinde başarılarının artması beni çok mutlu ediyor. Bu konuda bize

destek veren Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve değerli Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler de, konuşmasında kültür, inanç ve geleneklerimizde annelere verilen değeri vurgulayarak, sağlam bir aile ve toplum yapısı için bu değerlerin yaşatılması gerektiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile