Kedi-köpek Gibi Değiller

Kedi-köpek Gibi Değiller

Samsun’da, bir köpeğin kediyi emzirmesi görenleri hayretler içinde bırakıyor.


Eskişehir'de bir kedinin işkenceyle öldürülme görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması görenleri şoke ederken, Samsun’da bir köpeğin kendinden 1 yaş küçük olan kediyi emzirmesi ise görenleri şaşırtıyor. 4 yaşındaki ‘Tintin’ adında köpek, 3 yaşındaki ‘Toron’ adındaki kediyi emziriyor. Kedi ve köpeklerin "ezeli düşman" olduğu düşüncesini çürüten ‘Tintin’ ile ‘Toron’, 'örnek' dostluklarıyla görenleri şaşırtıyor. Aynı evi paylaşan kedi ve köpek, aynı yerde yatıyor.

HAYVANLARA HEM GÖNLÜNÜ HEM DE EVİNİ AÇTI
Samsun'da sokakta yaşayan kedi ve köpekleri toplayarak ikamet ettiği evinde yıllardır bakan emekli Zekeriya Temiz, hayvanları insanlardan daha çok sevdiğini söyledi.

17 Şubat'ın Dünya Kediler Günü olduğunu belirten Zekeriya Temiz, “Bugün kediler günü ama benim için her gün kediler günü. Hayatta insanlardan zarar gördüm ama hayvanlardan görmedim. ‘Kedi nankördür’ derler ama nankör olan insanlar, kediler değil. Hayvana nasıl yaklaşırsan, hayvan da sana öyle yaklaşır. Hayvanları sevmeyen zaten insanları da sevmez. Benim hayatımda bunlar var. Ben emekli adamım. Ben hayvanları büyütüp besliyorum, kışın hava soğuk olunca sobalarını yakıyorum. Herkesin bir hobisi vardır, benim de hayvanlardır. Yaklaşık 30 tane kedim var. Bir o kadar da evimde köpek var. Burası kenar mahalle olduğu için hayvanlar yemeye bir şey bulamıyor. Ben de sokakta yaşayan hayvanları topluyorum. Sahibi çıkarsa sahiplendiriyorum. Sahiplenmek istenmeyene ben kendim bakıyorum. Tedavilerini, ilaçlarını, yemelerini veriyorum. Ben yardımdan çok insanlar hayvanlara zarar vermesinler istiyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile