Sempozyuma; yerel yönetimlerden, üniversitelerden, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından ve toplumdaki diğer kesimlerden çok sayıda üst düzey konuşmacı katıldı.
Eskişehir’in ilçelerinden gelen kadılar, sempozyuma büyük ilgi gösterdi. KEDV Eskişehir Eğitim Sorumlusu Nazife Yenen, vakfın 1986 yılında kurularak genelde İstanbul’un dar gelirli semtleri, depremden etkilenen bölgeler, Ege ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere; Türkiye’nin genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Girişimcilik eğitimlerinin düzenlendiğini belirten Yenen, "Her kadın bir şeyler üretiyor. Kadınların bu yaptıklarını satmalarını ve kendilerine ekonomik bir katkı sağlamalarını hedefledik. Bugünkü toplantının amacı, biz ilçelerdeki kadınlara girişimcilik eğitimlerini yaygınlaştırdık. Çok fazla ilçeye ulaştık. Bugün Beylikova, Sivrihisar ve Seyitgazi ilçelerinden gelen kadınları, uzmanlarla buluşturuyoruz. Yani bir kadın işletme sahibi olmak istiyorsa; karşılaşacağı zorluklar nelerse, uzman kişiler tarafından bilgilendiriliyorlar. Devlet destekli kurumlardan destek almak isteyenler nasıl bir yol izleyecekse, bunları uzmanlardan dinliyorlar. Amaç olarak kadınların kalkınmasını amaçlıyoruz. Vakıf olarak kadınlarımıza minik katkılar sağlıyoruz. 100 ile 800 lira arasında ihtiyacına göre ücret veriliyor" dedi.
Kedv Kadın Emeğini Değerlendirmek İçin Eskişehir'de
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Eskişehir’deki girişimci kadınların bilinçlendirilmesi için Eskişehir’de bir sempozyum düzenledi.