Kefenli Tezkere Protestosu

Kefenli Tezkere Protestosu

Beyoğlu’nda bir grup öğrenci, 17 Ekim’de sona erecek tezkerenin Meclis`te uzatılacağı gerekçesiyle kefenli eylem yaptı.

Kefene bürünerek yere yatan öğrenciler, operasyonların da durdurulmasını istedi.
Sosyalist Gençlik Derneği üyesi bir grup genç, Galatasaray meydanında toplandı. ‘Bize Tezkere değil barış gerek’ yazılı pankart açan gruptan iki genç kefeni temsilen beyaz çarşafa dolanarak yere yattı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Esra Öztürk, AK Parti Hükümetinin Ortadoğu’daki kirli oyunlara halkını kalkan yapmaya çalıştığını öne sürerek, “Hükümet bir yandan da Anadolu ve Mezopotomya topraklarını kan gölüne çevirmeye çalışıyor.” dedi.

Meclisin ilk gündeminin 17 Ekim’de sona erecek tezkere süresini uzatmak olduğunu savunan Öztürk şöyle konuştu: “Daha fazla gencin ölmesine sebep olacak olan Tezkere’nin uzatılması sorunu çözmek bir kenara dursun savaş ortamını daha da yükseltecektir. Halkları düşmanlaştıran, açlık, yoksulluk, katliamdan saşka bir şey getirmeyen bu savaşın askeri yöntemlerle bitmeyeceğini egemenlerde biliyor. Meclisin barış ortamını sağlamak üzere çalışmasını talep ediyoruz. ”
‘Tezkere değil barış gerek’ , ‘Operasyonlar durdurulsun’ , ‘Artık ölmek istemiyoruz’ , ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ , ‘Savaşa değil eğitime bütçe’ , ‘Türk genci sokağa barış için ayağa’ şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile