Keleşoğlu`dan Milli Güreşçilere Başarı Dileği

Keleşoğlu`dan Milli Güreşçilere Başarı Dileği

Güreş Federasyonu Onursal Başkanı hayırsever iş adamı Hakkı Keleşoğlu, İstanbul`da 12-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası`na katılacak milli güreşçilere başarılar diledi.

Keleşoğlu, "Gururumuz olan değerli güreşçilerimiz kadrolarında birer yıldızdır. Bu şampiyonada bir ilk olarak kadın sporcularımız şeref kaynağımız. Bu şampiyonada belli olan gençlerimize başarılar diliyorum. İnsanlar arasında silahsız olarak en basit ve doğal bir mücadele şekli olan güreş; insanlık tarihi kadar eski ve uzun yıllara giden bir geçmişe sahiptir, insanların doğasında var olan hayata dört elle sarılma ve büyük bir yaşama arzusu, onları bir birine karşı saldırgan yapmış ve mücadeleye zorlamıştır. Bu karakteriyle güreşe; tarihte yer almış tüm göçebe halklarda olduğu gibi eski Türklerde de rastlanmaktadır. Güreşte; cesaret, güç, mertlik, dürüstlük, çeviklik ve beceri gibi özelliklerin bulunması ve Türk karakterine çok uygun bir spor dalı olması nedeniyle; atalarımızdan günümüze kadar tüm Türk toplumlarında sevilmiş ve önemsenmiştir. Ne mutlu ki; ülkemizde Dünya Güreş Şampiyonasıyla önemli bir süreçteyiz. Artık gözbebeği olmanın ve önemli bir güç olmanın değer hükmü tecelli etmektedir. Gençlerimiz mücadelenin ve azmin şuuruyla güreş sporuyla özel olarak ilgilenmekte ve hırslanmaktadır. Güreş hırs ve azimdir, başarmaktır. Bütün gücümüzle gençlerimizin yanındayız." dedi. Keleşoğlu, tüm güreşçilere başarılar diledi.

BU arada, Bayan Milli Güreş Takımı kadrosu; 48 kiloda Burcu Kebiç, 51 kiloda Sümeyye Sezer (Merve Kenger), 55 kiloda Emriye Musta, 59 kiloda Leyla Metin, 63 kiloda Muhçu Hatun, 67 kiloda Burcu Örskaya ve 72 kiloda Simge Yılmaz`dan oluşuyor. Grekoromen Güreş Milli Takımı`nın kadrosunda 55 kiloda Ayhan Karakaş, 60 kiloda Mustafa Sağlam, 66 kiloda Şeref Tüfenk, 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca, 96 kiloda Cenk İldem ve 120 kiloda da Rıza Kayaalp yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile