Kelkit 1. Organik Hayvancılık Kongresi başladı

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Organik Hayvancılık Kongresi başladı. Yüksekokulun çok amaçlı to

  Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1 . Organik Hayvancılık Kongresi başladı . Yüksekokulun çok amaçlı toplantı salonundaki kongrede 27 çağrılı ve 42 poster olmak üzere toplam 69 bildiri sunulacak .

Gümüşhane Üniversitesi ' nden yapılan açıklamada ; son yarım yüzyılda bitkisel ve hayvansal üretimde yoğun üretim tekniklerinin kullanılmasının tarımda önemli verim artışları sağladığı belirtilerek , " Ancak , verimi artırmak amacı ile kullanılan kimyasal girdiler toprağı , suyu ve havayı kirletiyor , ekosistemi , çevre ve insan sağlığını hızlı bir şekilde bozuyor . Havanın , suyun ve toprağın kirletilmeden çevreyle dost , sürdürülebilir tarım yöntemi olan organik/ekolojik tarıma her geçen gün daha fazla gereksinim duyuluyor . " denildi .

Gümüşhane Üniversitesi ' nin , hem gelecek nesillerden miras olarak alınan doğanın korunması hem de bölgenin kalkınması amacıyla gelecek vizyonunu belirlediği ifade edilen açıklamada , Organik Hayvancılık Kongresi kapsamında , organik hayvancılığın organik tarımdaki yeri ve önemi , organik ürünlerin çevre ve insan sağlığı açısından önemi , organik hayvancılık konusunda dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler , organik hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri , organik hayvansal ürünlerin üretim ve tüketiminin artırılması gibi konuların ele alınacağı vurgulandı .

Türkiye ' de organik hayvancılık ve kırsal kalkınma açısından önemli bir uygulama alanı olan Kelkit ' te yapılacak kongreye yurt içi ve dışından akademisyen ve uzmanların , Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ' nın ilgili birimlerinin , organik ürün üreticilerinin , kontrol ve sertifika kuruluşlarının , ihracatçıların , sivil toplum kuruluşlarının , öğrencilerin , diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla vatandaşların katılacağı kaydedilen açıklamada , son yıllarda büyük tartışma konusu olan GDO ' ların tarımsal üretimde kullanılmasının çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkilerinin de tartışılacağı üzerinde duruldu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile