Kemal Çapraz Dualarla Anıldı

Kemal Çapraz Dualarla Anıldı

2008 yılında vefat eden gazeteci Kemal Çapraz, Tuzla’daki kabri başında dualarla anıldı.

Kemal Çapraz’ı anma programına, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı adına Sami Yavrucuk, Türk Edebiyatı Vakfı adına Servet Kabaklı, Tuzla Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Kaya, Ataşehir MHP İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, Dr. Yusuf Gedikli, Avukat Uğur Tarhan, 2023 Platformu Yönetmeni İsmail Sanlav, yazar Veysel Dinler’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

Çapraz’ın kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim dinlendi.
Kemal Çapraz, 1964 yılında Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini İstanbul'da yaptı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Kürsüsü'nde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yaptı. 1985'te fiili olarak gazeteciliğe başladı.

Özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk Dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanındı. Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleri yayınlandı. Kırım adlı telif eseri vardır. Evli olduğu Zühal Hanım'dan iki çocuğu vardır. Basın Yayın Birliği Derneği Başkanı ve Ufuk Ötesi gazetesi sahibiydi. MHP İstanbul milletvekili adayı ve sürekli sarı basın kartı sahibiydi. 16 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Kartal'da geçirdiği trafik kazasında vefat etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile