Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim başladı

Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim öğretime başlandı. Okul Müdürü Mahmut Çakır, bir ülkede vatandaşın refahı, mutluluğu ve huzur

Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim öğretime başlandı. Okul Müdürü Mahmut Çakır, bir ülkede vatandaşın refahı, mutluluğu ve huzurunun güven ortamıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.

Çakır, Polis Meslek Yüksekokulu'nun açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatı'nın temel amacının vatandaşın emniyet ve asayişini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Çakır, bu görev yerine getirilirken şeffaf, dürüst, hiçbir ayrım yapmadan adil muamele ve vatandaş odaklı hizmet yapılması gerektiğini bildirdi. Demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve toplumsal barışın huzur ve kalkınma için en önemli değerler olduğunu anlatan Çakır, "Bu değerlerin korunup geliştirilmesinde polise büyük sorumluluk düşmektedir. Çünkü emniyetin ve güven ortamının sağlanamadığı yerde tüm bu değerler gölgelenmektedir." dedi. Büyüklüğün güçte olmadığını, önemli olanın adalet ve toplum menfaati olduğunu anlatan Çakır, yerinde kullanılmayan gücün ise topluma fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise tarihinden kopuk ve eğitimi geri kalmış toplumların ilerlemesinin mümkün olmadığını söyledi. Deniz, Türkiye'nin sorunlarını çözecek kadar büyük bir ülke olduğunu anlatarak, Cumhuriyet'in 100. yılında farklı bir Türkiye'nin ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi. Kamu görevi yapan polis ve askerin kamu kurum ve kuruluşları içinde ayrı bir yerleri olduğunu vurgulayan Deniz, "Şüphe yok ki 'görevini en iyi yapan ülkesini en çok sevendir' anlayışı ile çalışacak gençlerin emniyet teşkilatını daha ilerilere götüreceğini biliyorum." diye konuştu.

Açılışta Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın 'Geçmişten Geleceğe Türkiye' konulu bir ders verdi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile öğrenciler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile