Kemaliye uluslararası kültür ve doğa sporları şenlikleri sona erdi

Kemaliye uluslararası kültür ve doğa sporları şenlikleri sona erdi

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri renkli görüntülerle sona erdi. 3 gün süren şenlikler kapsamında, yerli ve yabancı turistler ilçede renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde, bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri renkli görüntülerle sona erdi. 3 gün süren şenlikler kapsamında, yerli ve yabancı turistler ilçede renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Kemaliye ilçesinde üç gün süren şenliklerde, özellikle base jump atlayışları ile izleyiciler adrenalin dolu anlar yaşadı. Şenlikler süresince doğa sporlarının birçok dalının yapıldığı ilçede, en çok ilgi çeken spor dalları arasında base jump, kano yarışları ve dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alan Karanlık Kanyon bot gezisi, doğa sporları meraklıları tarafından ilgi ile yapıldı.

Kemaliye ilçesindeki Karanlık Kanyon‘da base jump atlayışları 3 gün süresince yerli ve yabancı sporcular tarafından yapıldı. Nefes kesen gösterileri izlemek için çok sayıda vatandaş atışların yapılacağı alana akın etti. Kanyonun arasına gerilen 500 metre uzunluğundaki tel üzerine teleferik sistemi ile gelen sporcular teker teker kendilerini boşluğa bıraktı. 6’sı yabancı, toplam 8 sporcu 500 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakırken, izleyenler ise korktu. Atlayış yapan sporculardan ikisi belirlenen hedefe inemezken, nehre düştü. Düşen sporculara çevredekiler anında müdahale ederek sudan çıkardı.

Fırat Nehri üzerinde çok sayıda kano sporcusu şenliklerde renkli görüntüler oluşturdu. Kano yarışları da vatandaşların meraklı bakışları arasında gerçekleştirildi. Dünyanın sayılı kanyonları arasında bulunan Karanlık Kanyon‘da bot gezisi yapan vatandaşlar, doğa harikası Kemaliye ilçesinde şenlikleri büyük ilgi ile kutladı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile