Kemaliyeli Çiftçilere Egitim Verildi

Kemaliyeli Çiftçilere Egitim Verildi

Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü’nün isbirligi ile Erzincan’in Kemaliye ilçesinde çiftçi egitim toplantisi düzenlendi. Düzenlenen toplantida çiftçilere yöreye uygun olarak dut yetistiriciligi, ceviz yetistiriciligi, bagcilik ve bitki sagligi konusunda bilgilendirme yapildi.

Sezonun baslamasiyla birlikte egitim ve yayim çalismalarini hizlandiran tarim teskilati köy köy, ilçe ilçe gezerek hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de egitim ve yayim hizmetini çiftçinin ayagina götürüyor. Son olarak Kemaliye ilçesinde yapilan egitim toplantisinda genel olarak meyvecilik egitimi verildi.

2021 yilinda cografi isaret tescili alan Kemaliye (Egin) dutu ile meshur ilçede çiftçilere dut yetistiriciligi konusunda da ayrintili bilgi sunuldu.

Konuyla ilgili bilgi aldigimiz Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin, tarim teskilatinin her zaman çiftçilerin yaninda oldugunu belirterek, verimli ve kaliteli üretimin bilgi ile mümkün olacagini söyledi.

Bu kadim topraklarda çiftçilerin her daim üretime devam ettigini kaydeden Il Müdürü Sahin, egitimlerin düzenlendigi ilçelerin ürün desenine göre ekiplerin olusturuldugunu ve çiftçilerin maksimum faydalanabilecegi biçimde egitimlerin sekillendirildigini söyledi.



Il Müdürü Sahin, “Tarim ve hayvancilikla ugrasan degerli çiftçilerimizin çalisma alanlarinda birebir yüz yüze görüserek çiftçilerimizin tarimla ilgili sorunlarini dinleyip ortak bir noktada karsilikli görüs ve önerileri dinleyip çözüme ulastirmayi hedefliyoruz. Basin, internet ve sosyal medya araciligi ile çiftçilerimize her türlü bilgilendirmeyi yapiyoruz ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz her daim çiftçimizin yaninda olmaya devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile