Kemalli Köyü 1. Zeytin Hasadi Festivali Düzenlendi

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bagli Kemalli köyünde "Kemalli Köyü Geleneksel Zeytin Hasadi Festivali" düzenlendi.

Bu yil ilki düzenlenen festivalin açilisi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi. Ardindan Kemalli Köyü Muhtari Kenan Özer yaptigi açilis konusmasinda, köyünün kuruldugu çok eski zamanlardan bu yana üretimin sürekli devam ettigi bir yerlesim yeri oldugunu belirterek, "Köyümüz yörenin en önde gelen zeytin agaçlarina ve markalarindan bazilarina ev sahipligi yapan köklü tarihi bir köydür" dedi. Özer konusmasinda, zeytin agacinin barisin, kültürün, varligin ve güzel günlerin simgesi oldugunu belirtti.

Kaymakam Yunus Kizilgünes de konusmasinda ilçeye yeni atanmasindan dolayi köyleri yeni yeni gezme ve tanima firsati bulabildigini, gezdikçe de köyleri tanimaktan dolayi da çok m utlu oldugunu belirterek, "Görüyorum ki katma degerli ürünler üreten köylerimiz var. Köylerimiz civil civil. Bugünde böylesine güzel bir havada ise hasadimizin baslangicini yapiyoruz. Ben hayirli ve bereketli olmasini temenni ediyorum. Ezine'miz çok degerli ve verimli topraklara sahip. Bunu gelistirmek, niteligini ve katma degerini arttirmak bizim ve siz degerli çiftçilerimizin ve üreticilerimizin elinde. Bizler devlet olarak projelerle bunlarin tanitimini yapacagiz, sizde gerekli üretim asamalarini ve kendinizi daha katma degerli olarak gelistireceksiniz. Ilçemize daha fazla ekonomik girdi saglamanin yolu budur. Hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyor, hasadimizin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan bir ögrenci tarafindan siir okundu, pilav ikraminda bulunuldu.

Programin sonunda Kemali köyünde ikamet eden zeytin ve zeytinyagi üreticisi Recep Gündüz'e ait zeytin bahçesinde zeytin hasadi düzenlendi.

Zeytin Hasadi Festivaline Türk Halk Müziginin sanatçilarindan Izzet Altinmese de katildi. Programa ve hasada katilan minik ögrenciler ve vatandaslarla hatira fotografi da çektiren sanatçi Altinmese bir türküyü de onlarla beraber seslendirdi.

Köy meydaninda gerçeklesen etkinlige Ezine Kaymakami Yunus Kizilgünes, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel, Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçogu, Çanakkale Ticaret Il Müdürü Hakan Tuncerli, Ezine Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Bilir, siyasi parti ver sivil toplum kuruluslarinin baskan ve yöneticileri, muhtarlar, zeytin ve zeytinyagi üreticileri, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile