Kemer Belediyesi'nde Yeni Yilin Ilk Meclisi Yapildi

Kemer Belediyesi'nde Yeni Yilin Ilk Meclisi Yapildi

Kemer Belediyesi Ocak ayi meclis toplantisi Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu baskanliginda gerçeklestirildi. 2023 yilinin ilk meclis toplantisina Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan ve Hakan Tuncer mazeretlerinden dolayi katilmadi. Baskan Topaloglu, yilin ilk meclis toplantisinin Kemer için hayirli ve ugurlu olmasini temenni ettigini belirterek, savaslarin olmadigi, huzurlu ve bereketli bir yil olmasini diledigini ifade etti.

Toplanti öncesinde yeni belediye binasi ile Kemer’e yapilmasi planlanan üniversite için yurt yapilmasiyla ilgili Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Gülsüm Bal bir sunum gerçeklestirdi. Baskan Topaloglu, Ahmet Erkal Spor Tesisleri’nde yapilmasi planlanan yeni belediye binasinin ve Kuzdere Mahallesi’nde yapilmasi düsünülen 6 bin metrekarelik alandaki 300 yatak kapasiteli üniversite yurdunun Kemer’e hayirli olmasini temenni etti.

Bir önceki yilin gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu Üyeleri belirlendi. Komisyona oy birligi ile Mustafa Bilici, Cumali Afsin, Recep Yilmaz, Ramazan Kal ve Ismail Aka seçildi.Kemer Belediyesi’nde bos bulunan kadro karsiligi sözlesmeli olarak çalistirilan personellerin 2023 yili içinde çalistirilmasi oy birligi ile kabul edilirken, çalisanlara ödenecek olan ücretlerin bir sonraki meclis toplantisinda belirlenmesi kararlastirildi.

Kemer Belediyesi norm kadrosunda yapilacak olan degisikligin oy birligi ile kabul edildigi toplantida, huzur hakki ücretleri oy birligi ile 381 lira olarak belirlendi. Kemer Belediyesi Zabita Memurlarina verilecek fazla mesai ücreti, oy birligi ile bin 325 lira olarak kabul edildi. Kemer Belediye Meclisinin 05/05/2022 tarih ve 57 sayili karari ile kabul edilen Antalya ili Kemer ilçesi, Arslanbucak Mahallesi Konut Disi Kentsel Çalisma Alanlarina iliskin onaylanan Plan Hükmü Degisikligi ile ilgili aski süresince yapilan itirazlarin görüsülmesine iliskin imar komisyon raporunun ve plan hükmü degisikliginin görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.

Beycik Mahallesi 222 ada 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 350 parsellere iliskin 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi oy birligi ile Imar Komisyonu’na sevk edildi.

Kemer Belediyesi 2023 yili içerisindeki yurt disi turizm fuarlarina katilacak olan Belediye Meclis üyelerinin ve personellerin isimlerinin oy birligi ile belirlendigi toplantida, Kemer Belediyesi’nin 16 Mart 2023-18 Mart 2023 tarihleri arasinda Moskova’da yapilacak olan Mitt Moskova Turizm Fuarina katilim saglamasi konusu oy birligi ile kabul edildi.

Yagmur suyu tahliye çalismalari ve insaat isleri gibi Kamusal Hizmetleri yürütmek üzere Türkiye Belediyeler birligine yapilan hibe basvurusu sonucu Kemer Belediyesi’ne hibe edilen Hidromek Marka 31 Ton Paletli Ekskavatör kepçenin belediyeye devir, tescil ve protokol hizmetlerini yürütmek üzere Belediye Baskani Necati Topaloglu ve Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Altintas’a yetki verilmesi oy birligi ile kabul edildi. Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Baki Yalin, hibe olarak alinan Hidromek Marka 31 Ton Paletli Ekskavatör kepçe ile ilgili bir sunum gerçeklestirildi.

Meclise sunulan önergelerde ise Kemer’de ev kiralarindaki yüksek artislar nedeniyle mecliste bir karar alinip gerekli mercilere gönderilmesi görüsüldü. Önerge, oy birligi ile Imar Komisyonu’na sevk edildi.

Mecliste son olarak daha önce meclis karariyla 350 lira olarak belirlenen aile cüzdani bedelinin Resmi Gazete yayimlanan degerli kagitlar hususundaki aile cüzdani bedelinin 445 lira olarak belirlendigi ve Kemer Belediyesi’nin 2023 yili gelir tarifesinde yer alan aile cüzdani bedelinin degistirilerek belediyeyi kamu zararina ugratmamak amaciyla oy çoklugu ile 500 lira olarak belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile