Kemer Belediyesi, Truskavets Belediyesi Ile Kardes Sehir Oldu

Kemer Belediyesi, Truskavets Belediyesi Ile Kardes Sehir Oldu

Kemer Belediyesi, Ukrayna’nin Truskavets Belediyesi ile kardes sehir oldu. Kemer Belediyesinde yapilan törende her iki belediye baskaninin katilimiyla kardes sehir protokolü imzalandi.

Törene, Kemer Kaymakami Yücel Gemici, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Emin Gül, Truskavets Belediye Baskani Andrii Kulchynskyi, Ukrayna’nin Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Kemer Belediyesi meclis üyeleri Emrah Ayhan, Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan, Ismail Aka, Ramazan Kal, Truskavets Belediye Baskan Danismani Yurii Kotyk, Truskavets Belediyesi meclis üyesi Serhii Churbanov, Truskavets Belediyesi Icra Kurulu Müdürü Olena Petranych, Kemer Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (KETOB) Baskani Dinçer Sarikaya, Kemer Yöresi Tanitim Vakfi (KETAV) Baskani Volkan Yorulmaz, Kemer Is Adamlari Dernegi (KEMIAD) Baskani Riza Sönmez ve basin mensuplari katildi.



Kemer ve Truskavets ilçeleri arasinda Ukrayna ve Türkiye iliskilerinin gelistirilmesi amaciyla bazi alanlarda yapilacak is birliklerini kapsayan protokol imzalandi. Imzalanan protokol kapsaminda, egitim, spor, turizm, kültür ve sanat, sanayi, ticaret ve girisimcilik alanlarinda is birligi yapilmasi planlaniyor. Baskan Topaloglu ve meslektasi Kulchynskyi, düzenlenen imza töreninde karsilikli olarak imzalari atti. Imza töreni sonrasi konusma yapan Kemer Kaymakami Gemici, kardeslik için atilan imzalarin her iki yerlesim bölgesinde yasayanlar arasindaki güzel duygularin gelismesine katkida bulunacagina inandigini belirterek, iki ilçe için de hayirli ve ugurlu olmasini temenni etti.

Kemer Belediye Baskani Topaloglu ise 2019’da Truskavets’e bir ziyaret gerçeklestirdiklerini hatirlatarak, daha sonra pandemi nedeniyle bir araya gelemediklerini söyledi.

Kardeslik için imza töreninde bulustuklarini anlatan Baskan Topaloglu, “Ukrayna bizim çok önemli. Antalya’ya ve Kemer’e çok sayida Ukraynali misafirimiz geliyor. Gün geçtikçe de Ukraynali misafir sayimiz artiyor. Insallah bu kardeslik imzasi sonrasi iki ülkenin de insanlari birbirlerini daha iyi tanir ve kaynasir. Ön yargilari bir kenara birakarak dostlugumuzun artmasini temenni ediyorum. Hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.



“Türkiye’de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz”

Truskavets Belediye Baskani Andrii Kulchynskyi ise yaptigi konusmasinda, “Kemer’e ilk resmi ziyaretimizden dolayi mutluyuz. Türkiye’de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bunu sadece biz degil tatillerini Türkiye’de yapan tüm Ukraynalilar da böyle hissediyor. Türk halkinin misafirperverligini hissediyoruz. Is birligimizi de karsilikli imzalarla taçlandiriyoruz” dedi.

Konsolos Rustamov da iki ilçe arasinda kardeslik ve is birligi baslamasindan dolayi mutlu oldugunu belirterek, iki ülke arasindaki iliskilere de büyük bir katki sunacagina inandigini dile getirdi. Ukrayna’da herkesin Kemer’i bildigini ve çok sevdigini ifade eden Rustamov, atilan imzalarin her iki tarafa da hayirli olmasini temenni ettigini kaydetti.

Konusmalarin ardindan her iki heyet de birbirlerine çesitli hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile