Kemer Çamyuva Atik Su Tesisindeki Koku Sorunu

Kemer Çamyuva Atik Su Tesisindeki Koku Sorunu

Mart ayinda hizmete giren Antalya Kemer Çamyuva Atik Su Aritma Tesisinde yasanan koku problemi ile ilgili Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz tesislerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Solmaz, tesisin önemine dikkat çekerek vatandaslarin koku sorunuyla ilgili endiselerini gidereceklerini belirtti. Çevre Mühendisi Hasan Güleç ise , tesisin kisa süre içinde tam kapasiteyle faaliyete geçecegini ve koku probleminin çözülecegini söyledi. Kaymakam Ahmet Solmaz, kokudan rahatsiz olduklari gerekçesiyle Atik Su Aritma Tesisinin önünde toplanan yaklasik 100 kisilik vatandas grubuna da bilgilendirme yapti. daha sonra vatandaslar, yetkililer ve Kaymakam Solmaz esliginde tesisin içini gezdi .

Tesisin önemine vurgu yapan Kaymakam Solmaz ,bu yatirimin ne kadar önemli oldugunu hepimiz çok iyi bildiklerini söyledi.

Solmaz, çevrede yasayan vatandaslarin koku problemiyle ilgili endiselerine de deginerek, "Vatandaslarimizla birlikte tesisin içine girip teknik konularda bilgilendirme yapacagiz. Kafanizdaki sorulari çekinmeden bize sorabilirsiniz" dedi.

Çevre Mühendisi Hasan Güleç ise aktif çamur olusumu tamamlandiginda atik suyun aritilabilecegini belirtti.

Desarj isleminin yakinda baslayacagini ifade eden Güleç, koku sorununun da asilama süreci tamamlandiginda ortadan kalkacagini söyledi.



"Bu yatirimin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz"

Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz Çamyuva Atik Su Aritma Tesisinde yaptigi açiklamada, ”Bugün burada, sizlerle birlikte olmak istedim. Hep birlikte harekete geçebilmek adina buradayim. Bu yatirimin ne kadar önemli oldugunu hem sizler hem de ben çok iyi biliyoruz. Eger baska konular hakkinda da sorulariniz varsa, bunlari aydinlatmak bizim görevimiz. Bu konuda müsterih olabilirsiniz. Hâlâ akliniza takilan noktalar varsa, ilerleyen günlerde daha fazla yardimci olmaya çalisacagiz. Burada bulunan vatandaslarla birlikte tesisin içine girecegiz ve teknik konularda arkadaslarimiz bize yardimci olacaklar. Kafanizdaki sorulari çekinmeden bize sorabilirsiniz. Saklanan veya bilinmeyen bir husus yok. Teknik konularda eksik bilgilerimiz varsa, bunlari da netlestirip konuyu çözüme kavusturacagiz. Iyi niyetli bir sekilde bu tesiste bilgilerimizi aliriz” dedi.



"Tesis tam anlamiyla faaliyete geçtiginde koku sorunu tamamen kalkacaktir"

Kemer Çamyuva Atik Su Aritma Tesisinde Çevre Mühendisligi yapan Hasan Güleç, " Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy beyin açilisini yaptigi sirada biz test asamasindaydik tesisi devreye almamistik simdi tesis devreye giriyor. Bakan beyin kendisi de test açilisi olarak belirtmisti. Iki haftadir tesisimize atik su almaktayiz. Henüz tam olarak faaliyete geçmedi. Atik suyu aritabilecek duruma gelebilmemiz için aktif çamurun olusmasi gerekiyor. Su an tesiste asilanma büyük ölçüde tamamlanmis durumda. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde desarj etmeye baslayacagiz. Desarj islemi basladiginda muhtarlarimiza gerekli bilgileri veririz, onlar da gelip arittigimiz suyu görebilirler. Tesise ilk atik suyu aldigimiz için koku durumu yasaniyor, ancak asilama tamamlandiktan sonra bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Bakteri olusumu ciddi oranda tamamlandi, sabah havalandirma havuzlarini kendim gezdim. Bu konuda gönlünüz rahat olsun, bunlar olagan süreçler. Biraz bilgilendirme eksikligi olmus olabilir. Tesis tam anlamiyla faaliyete geçtiginde koku sorunu tamamen kalkacaktir. Kemer ve Çamyuva için bu tesis önemli bir nimettir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile